Ed Sheeran jeseni z novim albumom o odraščanju

20. 8. 2021, 16:28 | Scena | Vir: STA

              Ed Sheeran jeseni z novim albumom o odraščanju (foto: profimedia) profimedia

Ed Sheeran je na Instagramu sporočil, da 29. oktobra izide njegov novi album z naslovom, ki predstavlja matematični znak za enačaj, izgovori pa se equals. Album o odraščanju je naznanil s sliko bube ter z enačajem, ki ga obkrožajo metulji. Eden od singlov novega albuma Bad Habits je na samem vrhu britanske glasbene lestvice že sedem tednov.

Kot poroča britanski The Guardian, bo album zaznamovan z glasbenikovim "novim življenjem".

"V minulih štirih letih sem šel skozi različne življenjske izkušnje: poročil sem se, dobil otroka, izgubil prijatelja," je pojasnil.

Leta 2019 se je poročil s Cherry Seaborn, septembra 2020 pa oznanil rojstvo hčerke po imenu Lyra Antarctica Seaborn.

Ob naznanitvi albuma je izdal novo pesem zanj Visiting Hours. Na albumu bo 14 skladb, ki jih je izbral z veliko daljšega seznama. Postopek je bil zahteven, saj ima vsaka skladba svoje mesto. Glasbenik meni, da je to njegov najboljši izdelek, ki ga je kdajkoli ustvaril, in da nikoli ni bil bolj ponosen na svoje delo.

Drugi teden julija je singel Bad Habits zasedel prvo mesto britanske glasbene lestvice, kjer še vedno vztraja. S tem je Bad Habits postal Sheeranov deseti singel na prvem mestu britanske lestvice. Naslednji singel z novega albuma bo izšel 10. septembra.

To ni prvi album, pri katerem je glasbenik uporabil matematični znak. Leta 2011 je začel z albumom +. Njegov najbolj uspešen album doslej je x oziroma znak za množenje iz leta 2014. Ta je 49. najbolj prodajan album v Veliki Britaniji.

Leta 2017 je izdal album, ki ga predstavlja znak za deljenje oziroma Divide. Na njem je glasbenikova najbolj priljubljena pesem Shape of You. Po izidu albuma je Sheeran krenil na turnejo, ki je trajala dve leti in pol ter postala najbolj donosna in najbolj obiskana turneja vseh časov. Vključevala je 260 koncertov, prodali so 8,5 milijona vstopnic in ustvarili 776 milijonov dolarjev.

Med turnejo je leta 2019 dokončal album No. 6 Collaborations Project, pri katerem so sodelovali Justin Bieber, Eminem in Stormzy. Tako kot vsi prejšnji je tudi ta album dosegel prvo mesto na britanski glasbeni lestvici, tri skladbe z albuma pa so pristale na samem vrhu britanske lestvice singlov.

Sheeran bo deseto obletnico izida svojega prvega albuma praznoval s koncertom na dokaj intimnem londonskem prizorišču Shepherd's Bush Empire. Tako bo 2. septembra zaigral in zapel vse skladbe albuma +, še navaja The Guardian.