Eddie Murphy bo kot princ osvajal Ameriko še drugič

19. 12. 2020, 10:05 | Scena | Vir: STA

              Eddie Murphy bo kot princ osvajal Ameriko še drugič (foto: profimedia) profimedia

Nadaljevanje komedije Princ osvaja Ameriko, v katerem igrata hollywodska zvezdnika Eddie Murphy in Arsenio Hall, bo marca doživelo premiero na spletni platformi Amazon Prime. V četrtek so tudi objavili prve fotografije iz filma, med drugim Murphyja kot princa z afriškega dvora v izmišljeni Zamundi.

Amazon Prime je na Instagramu objavil zapis "princ Akeem se vrača" s pripisom, da je bilo za to potrebnih le 32 let.

V kultni komediji iz leta 1988 je Murphy odigral princa Akeema z afriškega dvora v izmišljeni Zamundi, ki se s svojim zvestim spremljevalcem Semmijem (Arsenio Hall) poda čez lužo, da bi se ognil dogovorjeni poroki in si našel pravo ljubezen. Ker je bodoči kralj, izbere newyorški Queens, kjer se začne dogodivščina, polna romantičnih in duhovitih zapletov. Film je režiral John Landis.

V filmu Princ osvaja Ameriko 2, katerega režijo je prevzel Craig Brewer, se Akeem, ki je sedaj kralj, vrne v ZDA, da bi našel davno izgubljenega sina. Hall je ponovno prevzel vlogo njegovega zvestega spremljevalca in najboljšega prijatelja. Iz prejšnje zasedbe v filmu med drugim igrata še Shari Headley in James Earl Jones, na novo pa se je igralski zasedbi pridružil Wesley Snipes, piše nemška tiskovna agencija dpa.