Ekologija na koledarju s poudarjeno kreativnim erotičnim pridihom

EKOledar

13. 12. 2019, 13:02 | Scena
Ekologija na koledarju s poudarjeno kreativnim erotičnim pridihom (foto: Mazzo Van Klein) Mazzo Van Klein

EKOledar ni običajen koledar, saj prihaja z jasnim namenom. V prvi vrsti gre za večjo okoljsko ozaveščenost in za opozarjanje na čedalje hujše onesnaženje našega okolja. Hkrati pa se EKOledar tega loti na povsem svojstven način.

Vsakemu mesecu v letu 2020 tako pritiče tematska fotografija – zgodba, ki se loteva ene od okoljskih težav pri nas doma in v svetu. Posebnost posamične fotografske zgodbe je v tem, da gre za opozarjanje na onesnaževanje in podnebnih sprememb z erotičnim pridihom.

"Na žalost ali pa na srečo nas je večina ustvarjenih tako, da nam pozornost pritegne golo ali polgolo telo (žensko ali moško, ni pomembno) in to je bil tudi namen mojih fotografij oziroma zgodbe tega koledarja. Golota, ki privlači poglede, naj pritegne tudi čim več razmišljanja o naših okoljskih težavah, o onesnaževanju, ki nas obkroža. vsak mesec prinaša tudi krajši opis tematike, ki jo fotografija predstavlja," na spletni strani EKOledarja med drugim še piše fotograf Matjaž Klein (Mazzo Van Klein) in dodaja: "Vse ženske, punce, žene, dame, ki sodelujejo pri nastajanju EKOledarja, so običajne Slovenke, mlajše in starejše, različnih poklicev in zaposlitev. Prav vse sodelujejo brez honorarja."

EKOledar si lahko ogledate, o njem še več preberete in ga nazadnje naročite na EKOledar.si.