Ellen DeGeneres napovedala upokojitev svoje oddaje

Zadnja epizoda prihodnjo pomlad

13. 5. 2021, 09:08 | Scena | Vir: STA

              Ellen DeGeneres napovedala upokojitev svoje oddaje (foto: Profimedia) Profimedia

Znana ameriška televizijska voditeljica Ellen DeGeneres je v sredo sporočila, da bo zadnja epizoda oddaje, ki jo vodi in nosi njeno ime, na sporedu prihodnjo pomlad, nato pa je ne bo več. 

63-letna Ellen DeGeneres je igralka, scenaristka, producentka in zabavna komedijantka, vendar pa je prav zaslovela šele leta 1997, ko je javno priznala, da je istospolno usmerjena. Od takrat naprej je neizprosna zagovornica pravic skupnosti LGBTQ. Priznanje homoseksualnosti jo je skorajda stalo televizijske kariere, vendar pa jo je širša javnost sčasoma sprejela in oddaja zdaj teže že 19. sezono.

DeGeneres vztraja, da njena odločitev o koncu oddaje nima nič z obtožbami, ki se pojavljajo že leto dni. Namreč, da je delovno okolje tam povsem zastrupljeno z rasno diskriminacijo, nasilništvom in spolnim nadlegovanjem. Za medij The Hollywood Reporter je povedala, da enostavno ne čuti več pravega izziva za nadaljevanje oddaje.

Obtožbe o težavah z delovnim okoljem je priznala, vendar zanikala, da bi imela sama kaj s tem. Zagotovila je, da bo zadeve do konca oddaje, ki se je sicer bolj ali manj napovedoval že več let, popravila.