Elton John napovedal nov album in dolgo poslovilno turnejo

Uživati v času karantene je privilegij

4. 9. 2021, 08:33 | Scena | Vir: STA

              Elton John napovedal nov album in dolgo poslovilno turnejo (foto: profimedia) profimedia

Britanski glasbenik Elton John je napovedal izid novega albuma, ki bo ponudil skladbe, nastale v času karantene. Posnel jih je v sodelovanju z več glasbeniki, med kateri so Stevie Wonder, Miley Cyrus in skupina Gorillaz, ob čemer je poudaril, da je snemanje potekalo ob upoštevanju strogih varnostnih ukrepov. Album bo izšel prihodnji mesec.

Kot je povedal glasbenik v videu, objavljenem na Instagramu, si niti v sanjah ni predstavljal, da bo v tem letu izdal album.

Štiriinsedemdesetletni zvezdnik, ki je večino časa ob zaustavitvi javnega življenja zaradi epidemije preživel v Veliki Britaniji in v Los Angelesu, je obenem poudaril, da je veliko snemanja potekalo pod strogimi protikoronskimi ukrepi, med drugim so bili glasbeniki med seboj ločeni s steklenimi stenami.

"Uživati v času karantene je privilegij," je še poudaril glasbenik, ki se trenutno mudi na poslovilni turneji, ki bo trajala vse do leta 2023, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Glasbenik je pred meseci že napovedal nove datume poslovilne turneje Farewell Yellow Brick Road tour za leto 2022, ki jo je sicer začel septembra 2018. Sprva se bo glasbenik mudil v Evropi, kjer bo maja nastopil v Frankfurtu, nato pa še v petih mestih. V Veliki Britaniji bo imel pet koncertov, od julija do novembra pa se bo mudil v Severni Ameriki. The Guardian je pisal, da se poslovilna turneja Eltona Johna spreminja v enega daljših tovrstnih slovesov v zgodovini glasbe.