Marjetka Novak: Energijsko čiščenje doma s pomočjo angelov in dev

4. 3. 2018, 14:01 | Scena | Vir: Liza

              Marjetka Novak: Energijsko čiščenje doma s pomočjo angelov in dev (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv

Če verjamete ali ne, pri čiščenju negativnih energij iz prostora vam lahko pomagajo angeli in deve.

Svet angelov zelo dobro pozna terapevtka in zdravilka Marjetka Novak, zato smo jo prosili za napotke, kako energijsko prečistiti dom ob pomoči nevidnih bitij.

Kako ugotovimo, kakšne energije prevladujejo v prostoru in kakšno čiščenje potrebuje?

Marjetka: Nekdo, ki ni občutljiv, bo to sam težko zaznal. Ampak 'jasnočutnosti' se lahko priučimo z vajo. Ko stopimo v prostor, v njem zaznamo energije. Tisti, ki nimate razvitih teh sposobnosti, jih lahko razvijete z vajo tako, da zaznavate občutke v telesu, ko vstopite v prostor, opazujete, ali so občutki prijetni ali ne. Hitro vam bo jasno, ali je energijsko čiščenje prostora potrebno.

Ali bi lahko rekli, da dom odraža osebnost človeka, ki v njem živi?

Marjetka: Seveda, težave znotraj človeka se lahko odražajo v prostoru in ko bo nekdo spremenil sebe navznoter, bo začutil, da mora spremeniti tudi svojo okolico. Nekdo drug bo začel pri prostoru in ugotovil, da mora prečistiti tudi svojo podzavest. Spomnite se reka: "Kakor znotraj, tako zunaj; kakor zgoraj, tako spodaj". Pomislite, ali je prostor fizično in energijsko močno natrpan, ne morete vanj dati ničesar novega, zato tudi v vaše življenje ne more vstopiti nič novega.

Pa za energetsko čiščenje prostora potrebujemo pomoč strokovnjaka?

Marjetka: Tega se morate naučiti sami in izvajati morate energijsko čiščenje redno, vsak dan. Samo v izjemnih in zelo redkih primerih bi potrebovali strokovno pomoč, kajti če boste vsakič najeli strokovnjaka, boste bankrotirali. Jaz mislim, da morajo ljudje prevzeti odgovornost za življenje v svoje roke. Poleg vsega naštetega pa bo proces energijskega čiščenja prostora pripomogel k večjemu zavedanju tega, kaj se dogaja v posameznem prostoru in tudi, kaj se dogaja znotraj vas samih.

Kako se lotimo čiščenja?

Marjetka: Najprej je treba odmetati navlako! Kako se tega lotite, je odvisno od tega, kakšen tip človeka ste. Nekateri se odmetavanja navlake lotijo kampanjsko in gredo na primer v enem vikendu skozi celotno stanovanje kot vihar, nekaterim pa to enostavno ne znese. Takim svetujem, da začnejo z majhnimi koraki. Prvi dan pospravite en predal, naslednji dan drugega. Če boste to delali vsak dan, vam bo prešlo v navado.

Kaj pa, če človek za to ne najde energije?

Marjetka: Če nimate energije za to, vam priporočam, da najprej na hitro energijsko prečistite prostor, da boste pridobili več energije.

Pa lahko kako testiramo, kakšna energija prevladuje v prostoru?

Marjetka: Lahko tudi preverite, kakšna energija je v vašem prostoru in jo malce prečistite z naslednjim postopkom: V steklen lonček daste 1/3 soli, 1/3 alkoholnega kisa za vlaganje in 1/3 vode. Po en tak lonček postavite v vsak prostor in naslednji dan po 24 urah poglejte, kako bo videti vsebina v posameznem lončku. Verjetno boste opazili, da se vsebine steklenih lončkov navidezno razlikujejo … Odvisno pač od tega, kakšne energije so po prostorih. Na svojih tečajih obširneje učim celotni ritual energijskega čiščenja prostorov. Pred tem pa je seveda nujno, da se najprej odmeče navlaka ter da se temeljito fizično prečistijo in tudi prezračijo vsi prostori. Priporočam tudi, da vam pride v navado, da vsakokrat, ko kupite kaj novega, nekaj starega zavržete ali pa podarite. Če vam bo to prešlo v navado, nikoli ne boste imeli prenatrpanega stanovanja ali pa poslovnega prostora. In nikar se ne oklepajte reka: "Čez sedem let vse prav pride!" Bodite agresivni pri odmetavanju navlake in odmečite vse, česar ne potrebujete. Videli boste, da se vam bo to bogato obrestovalo, ker bodo prišle nove stvari v življenje!

Ali dejstvo, kje kopičimo navlako, kaj vpliva na človeka?

Marjetka: V vsakem prostoru ostane energija v obliki zapisa, ki vpliva na občutenje prostora, to lahko podzavestno zaznavamo. Energijski zastoji v prostoru pa se odražajo tudi v vašem življenju. Klet predstavlja našo podzavest, zato dobro pomislite, kaj vse hranite v njej. Stvari nad omarami vplivajo na nadzavest, zato na omarah ne bi smeli imeti spominkov ali prahu. Vhod v stanovanje ali hišo je ogledalo odnosa do drugih ljudi. Garaža je ogledalo gibljivosti. Podstrešje je ogledalo idej in prihodnosti. Shramba je ogledalo osebne svobode. Dnevna soba je ogledalo vašega srca, kuhinja pa je ogledalo trebuha. Kopalnica je ogledalo notranjosti, zato poličke ne smejo biti prenatrpane s kozmetiko in čistili. Spalnica je ogledalo intimnosti, vanjo ne sodijo umazana garderoba in lončnice – to si zapomnite. Vrata so ogledalo vaše odprtosti, zato nanje ničesar ne obešajte. Tla so ogledalo vaših financ, zato morajo biti vedno dobro pomita. Stopnišče je ogledalo vaših možnosti za razvoj. Omare za oblačila so ogledalo vaših teles. Naj se dotaknem še prenosne navlake, ki jo nosite v torbicah in denarnicah, pa digitalne navlake, ki jo imate na telefonu v obliki aplikacij, starih e-sporočil na računalniku ali pa kaotičnega namizja na računalniku.

Vse to je zastala energija. Pa je res, da se slaba energija rada zadržuje v kotih našega doma?
Marjetka: Ne nabira se samo po kotih, ampak povsod tam, kjer ni premikanja. Predvsem pa tam, kjer je shranjena navlaka, tam se zastala energija najraje zadržuje.

Kako pogosto torej moramo očistiti prostor?

Marjetka: Na to vprašanje nimam odgovora. Vse je odvisno od dogajanja v prostoru. Ko začutite, da energija ni čista ali pa vaše razpoloženje začne brez razloga nihati, takrat je treba ukrepati. Sama prakticiram krajši postopek energijskega čiščenja prostora vsakodnevno in potem daljši postopek, ki ga opravim po potrebi.

Je treba dom energijsko očistiti tudi ob posebnih priložnostih?

Marjetka: Seveda, pred večjimi prazniki, ki vam nekaj pomenijo, še prav posebej priporočam energijsko čiščenje. Naše babice so na primer vedno izvajale spomladansko čiščenje in ob različnih boleznih nastavile skodelico soli pod posteljo. Seveda pa je treba skodelico s soljo potem tudi vsakodnevno zamenjati. Če recimo nekdo težko spi in ima moraste sanje, potem si lahko pred spanjem da na nočno omarico kozarec z vodo, v katero strese malo soli. Seveda je treba vse skupaj takoj zjutraj zliti v stranišče. Dom je treba očistiti tudi ob večjih prelomnicah, po bolezni, ob smrti svojcev ali ob rojstvu otrok, tudi po obiskih, ki pustijo oblak negativne energije, ali pa ko se s kom v prostoru sprete. Zelo pomembno je tudi, da redno skrbite za svoje stene, saj se v stene zapiše vse. Zato rada enkrat na leto tudi prebelim in s tem osvežim energije v prostoru. Barvi za beljenje pa vedno dodam še malo svoje angelske energijske esence.

Kako se torej, ko odmečemo navlako, lotimo energijskega čiščenja?

Marjetka: Energijsko čiščenje kot dnevni ritual ne vzame veliko časa. Lahko je v obliki molitve, meditacije za energijsko čiščenje ali povezovanja z angeli. Lahko si pomagate z meditacijo 'Angeli in deve – Energetsko čiščenje in zdravljenje prostora' in istoimensko angelsko esenco. Lahko daste v nepregorno posodico tudi malo magnezijevega sulfata in zelo malo alkohola in to prižgete, ampak pazite, da ne povzročite požara, morate biti res previdni. Dopustite, da vam pri energijskem čiščenju prostora pomagajo angeli. Sama sem, ko sem se začela povezovati z angeli, ustvarila svoj sistem energijskega čiščenja.

Zakaj je energijsko čiščenje prostora s pomočjo angelov posebno in zakaj ga priporočate?

Marjetka: Posebno je, ker omogoča, da se sprostijo napetosti tudi na čustvenem, umskem in mentalnem področju. Ko opravimo čiščenje, je tako, kot da bi padel pajčolan. Kar naenkrat veliko bolj jasno vidimo, kaj še moramo narediti, da bi na splošno izboljšali življenje. S procesom energijskega urejanja prostorov boste postali magnet za pozitivna doživetja in energija prostora vas bo začela podpirati na vaši življenjski poti.

Kako konkretno se povežemo z angeli?

Marjetka: Vsak prostor ima svojega angela in devo, s katerima lahko komunicirate. Opozoriti pa vas moram, da drugače komuniciramo z angeli kot z devami. Pri komunikaciji z devami je obvezno, da jim tudi kaj darujete, in ne da jih samo prosite, sicer se bodo sčasoma začele napajati z vašo energijo. Deve imajo namreč v nasprotju z angeli tudi čustva.

Kaj pa lahko darujemo, da nam ne izčrpa energije?

Marjetka: Darujemo intuitivno. Lahko jo tudi vprašamo, kaj si želi. Jaz navadno darujem angelske esence, prižgem kadilo, navijem mirno glasbo, odišavim prostor z eteričnimi olji, kakor pač začutim.

Kako pa začnete pogovor?

Marjetka: Konkretno to poteka tako, da se obrnem na devo in jo prosim, da mi pomaga pri procesu energijskega čiščenja prostora in ji rečem: "Deva prostora, darujem ti to esenco (ali eterično olje ali kadilo), da to uporabiš za energijsko čiščenje prostora.“ Bolj ljubeč odnos vzpostavim, lepšo energijo mi vrača. Tudi ko pridemo domov, lahko pozdravimo dom in njegovo devo. Rečemo: "Lepo te pozdravljam ljubi domek, lepo pozdravljena deva.“ in takoj se kreira lepa energija. Lahko pa naredimo tudi invokacijo štirih nadangelov. Kličem tebe, nadangel Mihael, pridi in vstopi v ta prostor. Kličem tebe, nadangel Gabrijel, pridi in vstopi v ta prostor. Kličem tebe, nadangel Uriel, pridi in vstopi v ta prostor. Kličem tebe, nadangel Rafael, pridi in vstopi v ta prostor.

Kaj pa vpliv energij sosedov?

Marjetka: V bloku je zelo pomembno zaščititi stene. Vizualiziramo si stene kot ogledalo, ki je obrnjeno navzven. Vse, kar pride do ogledala, se obrne in gre nazaj. Naš namen je, da v naše stanovanje ne stopijo energije, ki nas ne podpirajo. Lahko pa si vizualiziramo čisto zlato frekvenco ali si zamislimo tornado, ki odnese iz prostora vse energije, ki jih ne potrebujemo. Veliko načinov je, izberemo tistega, ki nam je najbližje.

Kaj pa pri selitvah – ali energija v prostoru ostane, ko se vanj naselijo drugi ljudje?

Marjetka: Ko zapuščate stari dom, je dobro, da naredite mentalno namero in s seboj vzamete dobre spomine, nato pa energijsko očistite stanovanje, četudi ga zapuščate. Pomembno je, da prečistite tudi novi dom, ker je v njem ostala energija predhodnikov. Jaz sem na primer ob selitvi vse prebelila in popolnoma adaptirala stanovanje. Če nimate denarja za prenovo, uporabite preprostejše metode. Tudi te delujejo. Če ste se na novo vselili v stanovanje, v katerem so prej prebivali že drugi ljudje, vam priporočam, da izvedete daljši celotni ritual za energijsko čiščenje prostora, ki ga poučujem skoz svoj spletni tečaj 'Skrivnosti za izboljšanje energije vašega doma'.

Koliko pa stane tečaj, na katerem ljudi seznanite z vsemi metodami energijskega čiščenja prostora?

Marjetka: Spletni tečaj stane 138 evrov. Nanj se lahko prijavijo tako, da mi pišejo na info@svetangelov.com in poslala bom vse informacije. Številne brezplačne angelske nasvete pa lahko najdete tudi v sklopu bloga svetangelov in pa radia svetangelov.

Kako konkretno pa se uporabijo angelske esence in kaj to sploh so?

Marjetka: Angelske esence so pripomoček za lažje povezovanje z angeli in nadangeli. Ko jih boste vnesli v svoje avrično polje, bodo vplivale na vaše fizično, miselno in čustveno telo. Angelsko esenco pred uporabo pretresemo, da se aktivira energija esence, stopimo na sredino prostora in popršimo v prostor ter izgovorimo namero: "Deva prostora, darujem ti to esenco, da jo uporabiš za energijsko čiščenje." Mihaelovo esenco na primer lahko dodate tudi v zadnjo vodo, ko pomivate po tleh, da se tla tudi energijsko prečistijo. Ali pa k barvi za beljenje sten primešajte angelsko esenco za obilje, da pomaga pritegniti obilje v vaše življenje.

Besedilo: Metka Pravst // Foto Osebni arhiv (portret), Profimedia