Epidemija je produkcijo družbe Disney zamaknila za leto in celo dve

Zamik za Mulan, Avatar, Zvezdne steze ...

26. 7. 2020, 10:18 | Scena | Vir: STA

              Epidemija je produkcijo družbe Disney zamaknila za leto in celo dve (foto: profimedia) profimedia

Produkcijska družba Disney je sporočila, da je zaradi pandemije koronavirusa morala za nedoločen čas preložiti prihod visokoproračunskega filma Mulan v kinematografe. Za najmanj leto dni je preložila tudi premiero novih delov franšiz Zvezdne steze in Avatar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Začetek predvajanja akcijskega filma Mulan režiserke Niki Caro so pri Disneyju preložili že dvakrat, nazadnje so ga napovedali za 21. avgust. A glede na to, da se prikazovanju v kinih izmika tudi težko pričakovani triler Tenet Christopherja Nolana, za katerega so kinooperaterji upali, da bo znova privabil obiskovalce, se po pisanju AFP vse bolj kaže, da bo poletni filmski koledar ostal prazen.

"V teh zadnjih mesecih je postalo jasno, da ni mogoče ničesar gotovega reči glede objavljanja filmov v času globalne zdravstvene krize. Pomeni, da ustavljamo načrte za film Mulan, medtem ko ocenjujemo, kako bi ga najbolj učinkovito ponesli med občinstvo po svetu," je pojasnil predstavnik Studiev Walt Disney.

Premiero Avatarja, ki so jo načrtovali prihodnje leto, so prestavili na december 2022, deseto nadaljevanje Zvezdnih stez, ki so ga nameravali prikazati leta 2022, pa na december 2023.

Režiser, scenarist in koproducent Avatarja James Cameron je na Twitterju zapisal, da je koronavirus zamaknil snemanje na Novi Zelandiji, delo na posebnih učinkih pa bodo v Los Angelesu morali začeti znova. To jih je po njegovih besedah prisililo v odlog filma.

Disney je sicer že aprila zamaknil prihode nekaterih filmov studiev Marvel, med njimi film režiserke Cate Shortland Črna vdova, v katerem je zaigrala Scarlett Johansson. V ameriške kinematografe bo prišel 6. novembra. Posledično so morali zamakniti tudi druge filme. Za Črno vdovo bo tako predvidoma 20. novembra prišel novi animirani film studiev Pixar Soul, pri katerem je sodeloval tudi Disney.

Omenjena produkcijska hiša je za nedoločen čas preložila tudi dramo The French Dispatch režiserja Wesa Andersona, ki so ga nameravali premierno predvajati 16. oktobra.