Darjo Hrib | 12. 1. 2020, 06:00 | Vir: Playboy

Eva Roškar: "Moški mora biti moški v pravem pomenu besede, ta prav dec!"

Eva Roškar Instagram

36-letna Eva Roškar je v času študija prepotovala Evropo in potem skorajda prestavila svoje življenje na Arubo, a jo je življenjska pot potem popeljala v drugačne avanture. 

Uspešno je diplomirala na pravni fakulteti, danes pa je srečna mamica in žena, ki se ne boji poslovnih izzivov, uživa v športu, zabrenka kaj finega na kitaro in da brez težav nogo za vrat.

Na katere dosežke v svojem življenju si najbolj ponosna?

Ne bi uporabila ravno besede dosežek, definitivno pa sem najbolj ponosna na svoja dva otroka. In tudi nase. Da ju poskušam vzgajati še na bolj old school način, z veliko mero zdrave pameti in z načelom, da je pohvala boljša motivacija kot graja, čeprav seveda tudi ta kdaj pride na vrsto. Da z njima preživim veliko kvalitetnega časa. Pri nas doma nimamo tablic. Na televiziji nimamo zamika. Ogromno smo zunaj. Oba sta motorično nadpovprečna, vsaj tako pravijo tisti, ki imajo izšolano oko. Fant je danes star dobrih sedem let, punčka skoraj šest, pa oba uporabljata besedi hvala in prosim. Pozdravljata in odzdravljata. Vesta, da so učitelji in trenerji avtoriteta, ki se jo uboga in spoštuje. Sta samostojna svojim letom primerno.

Kdaj si odkrila jogo in kaj ti joga pomeni danes?

Z jogo se resneje spoznavam šele dobro leto in pol. Prvič sem šla na tečaj pred kakšnimi petimi leti, pa me takrat še ni prav pritegnila, zdela se mi je preveč umirjena, statična, v glavnem kar nekaj. A ker mi je šport blizu že od mladosti in sem z leti le dodajala nove aktivnost, sem naenkrat odkrila, da moji živahni in aktivni naravi umirjenost, ki jo dosežem pri jogi, pravzaprav zelo odgovarja in daje dobro protiutež. Zdaj vadbo joge redno vključujem v svoj vsakdan, po navadi zvečer, ko si najlaže vzamem čas samo zase.

Katere tri stvari te na moškem najbolj prepričajo?

Najpomembnejša je energija, tisto nekaj, česar ne znam dobro opisati, vendar jo ob določenem človeku enostavno začutiš, se poklopita in je obema udobno, fino. Potem pa mora biti moški nujno moški v pravem pomenu besede, ta prav dec, odgovoren, odločen, vendar spoštljiv. Z leti ugotavljam, da je blazno pomembno, da ima razčiščene odnose s svojimi starši, predvsem z mamo; v nasprotnem primeru je skoraj nemogoče, da si ustvari zdravo razmerje oziroma svojo novo družino. Pa aktiven mora biti, športen, da mu gibanje in zdrav način življenja nista muka, temveč veselje.

Kakšni so tvoji kratko- in dolgoročni načrti?

Ne delam načrtov, ker po navadi nič ne gre tako, kot si človek zamisli. Želim se imeti fino vsak dan sproti, obhoditi čim več hribov, uživati v druženju s prijatelji, ušpičiti kako zdravo neumnost, da življenje ni preveč monotono. Pa morda bom imela nekega dne, ko bom velika, čisto svojo ta zaresno čokoladnico.

Foto Aleš Bravničar

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.