29. 1. 2019, 08:22 | Vir: STA

Facebook bi povezal aplikacije Instagram, Messenger in Whatsapp

Profimedia

Ameriška družba Facebook išče možnosti za tehnološko povezavo aplikacij Instagram, Messenger in Whatsapp na način, da bo možna izmenjava šifriranih vsebin med njimi ne glede na to, katero od aplikacij uporabnik uporablja.

Za vsemi tremi omenjenimi brezplačnimi samostojnimi aplikacijami stoji Facebook, upravljalec istoimenskega največjega spletnega družbenega omrežja na svetu, vendar uporabniki lahko komunicirajo med seboj le znotraj iste aplikacije.

"Delamo na tem, da bi več naših produktov za sporočanje imelo šifriranje po principu od konca do konca, in proučujemo načine, kako olajšati povezovanje prijateljev in družin čez omrežja," so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali v Facebooku.

Ob tem so dodali, da bo proces iskanja prave rešitve dolg. Po poročanju ameriškega časnika The New York Times naj bi sicer Facebook nameraval vzpostaviti tehnološko povezanost aplikacij, ob njihovi ohranitvi kot samostojnih aplikacij, do konca tega oziroma začetka prihodnjega leta.

Vsaka od omenjenih aplikacij v lasti Facebooka ima več kot milijardo uporabnikov. Celovito šifriranje oziroma šifriranje po principu od konca do konca (end-to-end) med aplikacijami bi omogočalo zaščito vsebin, ki jih uporabnik izmenjujejo med seboj, pred prisluškovanjem oziroma prestrezanjem.Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.