N. V. | 23. 8. 2022, 06:00

5 ljubezenskih filmov, ki temeljijo na resničnih zgodbah

Profimedia

Ste vedeli, da je kultni film Umazani ples posnet po resničnih dogodkih? 

Filmske ljubezenske zgodbe pogosto nimajo veliko skupnega z resničnostjo, temveč izpolnjujejo svojo osnovno nalogo, da nas sprostijo in popeljejo v lepši svet.

Vemo pa tudi, da življenje včasih napiše dogodke, ki presežejo še tako divjo scenaristovo domišljijo. Ko boste imeli nekaj prostega časa, poglejte te filme: v njih boste zagotovo uživali. To so ljubezenski filmi, ki temeljijo na resnični zgodbi.

1. Umazani ples

Umazani ples je bil posnet po resnični zgodbi, ki jo je prispevala scenaristka Elenor Bergstin, ki se je nekega poletja s starši odpravila na počitnice in od čednega učitelja izvedela vse o skrivnostih plesa.

2. Bonnie in Clyde

Film je na platna prinesel priljubljeno ljubezensko zgodbo razbojnikov, ki pa sta res obstajala. Bonnie in Clyde sta bila resnična človeka z zapleteno in tragično preteklostjo.

Njuna ljubezenska afera je bila zelo zapletena. Njun zločinski pohod pa ni bil tako impresiven, kot je prikazano v filmu.

3. Moja Afrika

To je film, ki temelji na avtobiografski knjigi Danke Karen Bliksen, ki jo je odlično odigrala Meryl Streep. Film temelji na življenju in zapisih baronice Karen Blixen, Danke, ki se je v obupu, da bo za vedno samska, poročila z bratom svojega ljubimca, se preselila v Kenijo v vzhodni Afriki, vodila plantažo kave na pobočju Kilimandžara in kasneje napisala knjige o svojih izkušnjah pod imenom Isak Dinesan. 

4. Beležnica

Film temelji na zgodbi resničnega para. Knjiga Nicholasa Sparka temelji na starih starših njegove bivše žene Cathy. Par je bil skupaj 60 let. Zgodba o tem, kako sta se spoznala, je kasneje navdihnila Sparka.

5. Zaobljuba ljubezni

Film temelji na dejanskem razmerju Kim in Krickitta Carpenterja, ki sta o njunem zakonu napisala knjigo, znano tudi kot Zaobljuba ljubezni. Deset tednov po poroki je bil par udeležen v hudi prometni nesreči.

Krickitt je utrpela možgansko travmo, ki je izbrisala vse spomine na njeno ljubezensko razmerje s Kim kot tudi na njun zakon. Kim je bil še vedno močno zaljubljen v svojo ženo, čeprav je po nesreči nanj gledala kot na tujca. Leta 2018 pa je priznal, da je imel afero, in sta se ločila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.