Uredništvo | 20. 11. 2023, 16:24

Nove fotografije Brucea Willisa, ki se po diagnozi zahrbtne bolezni v javnosti le redko pojavi

Profimedia

Zdi se, da je hollywoodski zvezdnik na posnetkih videti vse šibkejši.

Bruce Willis, ki se že nekaj časa spopada z demenco, se zadnje čase v javnosti le redko pojavlja. Pred kratkim pa so ga po dolgem času v Los Angelesu fotografij ujeli med izletom z avtomobilom, v katerem je sedel na sovoznikovem sedežu. Najnovejše fotografije ga prikazujejo met tem, ko skozi spuščeno okno avtomobila s kapuco na glavi gleda v fotografski objektiv. 

Profimedia

Družina vidno vse šibkejšega 68-letnika je letos marca sporočila, da so mu diagnosticirali frontotemporalno demenco (FTD). Gre za neobičajno obliko demence, ki povzroči motnje vedenja, osebnosti in govora. Igralčeva družina novice o Bruceovem stanju pogosto deli tudi na družbenih omrežjih, saj si želijo javnost ozaveščati o tej zahrbtni bolezni, ki lahko prizadane vsakogar.

Bolezen je bolj raširjena, kot si mislimo

"Frontotemporalna demenca je kruta bolezen, za katero mnogi med nami še nikoli nismo slišali, in lahko prizadene vsakogar. Pri ljudeh, mlajših od 60 let, je to najpogostejša oblika demence in je bolj razširjena, kot si mislimo, saj včasih traja leta pred diagnozo. Danes je še vedno neozdravljiva, zato upamo, da se bo to v prihodnjih letih spremenilo," je povedala Willisova družina.

Profimedia

Dejali so še, da upajo, da bo medijska pozornost pri napredovanju igralčeve bolezni dvignila zavest o tej bolezni, ki bi jo morali bolje raziskati. Za hollywoodskim zvezdnikom je sicer bogata lariera, v kateri je postal sinonim za akcijskega junaka. Nastopil je v filmskih uspešnicah, kot so Umri pokončno, Šund, Peti element, Šesti čut in številnih drugih, so spomnili pri Dnevnik.hr