A. B. | 28. 9. 2022, 15:34

Eden najbolj priljubljenih igralcev Harryja Potterja: kljub smrtonostni bolezni nadaljeval snemanje

Facebook/Harry Potter/fotomontaža

V svoji karieri je navdušil v številnih vlogah, zaradi katerih so gledalci lahko začutili njegovo predanost dramaturškosti. A naporna snemanja večletne franšize zanj niso bila zmeraj preprosta. 

Alan Rickman je tisti čarovnik iz filmskih uspešnic Harryja Potterja, ki je s svojo sumničavo naravo in dramatičnimi preobrati v zgodbi k srcu prirasel prav vsem oboževalcem franšize filmov, posnetih po knjižnih uspešnicah J. K. Rowling. 

V filmih o mladem čarovniku je odigral vlogo profesorja Robausa Rawsa (profesorja Severusa Snapa).  

A leta 2016 je zaradi raka trebušne slinavke umrl, britanski medij The Guardian pa je po njegovi smrti v javnosti objavil odseke iz njegovega osebnega dnevnika. V njem je med drugim tudi zaupal, zakaj si je želel kljub diagnozi raka prostate nadaljevati snemanje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alan Rickman (@alan__rickman__)

Težka bolezen, a močna volja

Igralcu so raka diagnosticirali leta 2005, le leto kasneje pa so mu v namen ozdravitve in lažjega prestajanja bolezni odstranili prostato. Nekaj časa po operaciji je Rickman v svoj dnevnik zapisal, da se je odločil nadaljevati in obdržati svojo vlogo ikoničnega profesorja. Ko se je vrnil na snemanje, je zapisal: "Zavedal sem se, da takoj, ko sem si nadel prstan in kostum lika, ki ga igram, se je v meni nekaj zgodilo. Nič več nisem bil klepetav ali nasmejan, a sem na srečo igral ob Danielu Radcliffu (lik Harryja Potterja), ki je v film vnesel lahkotnost in šarm." 

"Občutki zame niso bili ne slabi ne dobri. V meni je zmagala misel: 'Izpelji to do konca. To je tvoja zgodba'." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Nad knjigo in svojim likom je bil takoj navdušen

Leta 2007, ko je Rowlingova izdala sedmo izdajo zgodbe o mladem čarovniku, je v svoj dnevnik zapisal, da njegov lik umre herojsko. Med drugim pa namignil, da se je razlog za to, da je lik odigral "do konca", skrival tudi v iskreni dolgoletni zaljubljenosti njegovega lika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.