R.S. | 26. 1. 2023, 19:01

Slovenci ga obožujejo: tretja zlata rola za film Gajin svet 2

Mare Vavpotič

Film Gajin svet 2 se uvršča med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov. Ogledalo si ga je že več kot 76 tisoč gledalcev. 

Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev sta ekipi družinske romantične komedije Gajin svet 2 podelila tretjo zlato rolo. Nagrado so sprejeli člani filmske zasedbe z režiserjem Petrom Bratušo na čelu.

Drugi del filmske zgodbe o navihani Gaji si je od konca avgusta, ko je bila premiera v ljubljanskih Križankah, do danes ogledalo 76.464 gledalcev. S to številko gledanosti se Gajin svet 2 uvršča med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

Filmsko nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, je ekipa prejela od predstavnika Koloseja Damjana Smodiša ter člana Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, režiserja Jureta Matjažiča.

Mare Vavpotič

"Izjemno vesel in počaščen sem, da so naše delo nagradili in ga še nagrajujejo gledalci. Lanska jesen je bila za slovenski film izjemna. Tri slovenske filme si je v kinih ogledalo kar 270.000 gledalcev, kar se v zgodovini slovenskega filma še ni zgodilo. In to kljub resni konkurenci iz Hollywooda. S tem slovenski gledalci pošiljajo pomembno sporočilo odločevalcem, ki upravljajo z denarjem bodočih filmskih projektov. Še bolj verjamem, da Slovenci radi gledamo kakovostne, zanimive in raznovrstne slovenske filme," je ob podelitvi povedal režiser Peter Bratuša.

Mare Vavpotič

Podelitve tretje zlate role se je poleg režiserja udeležila glavnina igralske zasedbe. Mladim filmskim zvezdnikom Umi Štader, Eneju Černetu Berčiču, Neži Smolinsky, Gitici Jakopin, Jerneju Marklju in Vitalu Deuu so se pridružili tudi igralci Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Lotos Vincenc Šparovec, Matej Zemljič in Katja Ogrin, manjkali pa niso niti člani filmske ekipe, med njimi soscenaristka Špela Levičnik Oblak, producent Jaka Pokorn, direktor fotografije Dominik Istenič in montažer Jan Lovše.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.