P.M. | 14. 3. 2023, 22:34

Ostri odzivi po Oskarjih: nedavno preminulega filmskega velikana niso niti omenili

Profimedia/fotomontaža

Ob velikem večeru počastijo spomin na znane filmske osebnosti, ki so nas zapustile. Na koga pa očitno tudi pozabijo.

Ameriška filmska Akademija vsako leto z omembo počasti vidne filmske delavce, ki jih ni več med nami. A prav tako jim uspe iz dela večera na Oskarjih, ki se imenuje In Memoriam, izpustiti nekaj zelo pomembnih imen iz sveta filma, poudarjajo ameriški mediji. Med tistimi, ki letos niso bili uvrščeni, je tudi znameniti igralec Paul Sorvino, ki je je igral v filmu Goodfellas (Dobri fantje), poleg mnogih drugih filmskih klasik pa smo ga videli tudi v kultnem filmu "Romeo + Juliet" režiserja Baza Luhrmanna. Njegova hčerka, igralka Mira Sorvina, se je na ta spodrsljaj odzvala z besedami: "Šokirana sem in obenem globoko prizadeta."

Igralec Paul Sorvino, ki je tudi oče znane igralke Mire Sorvine, je umrl julija lani.

Igralec Paul Sorvino, ki je tudi oče znane igralke Mire Sorvine, je umrl julija lani.

Profimedia

Verjeli ali ne, izpustili so tudi v nesreči tragično umrlo igralko Anne Heche, ki je igrala v številnih filmih. Poleg nje še igralca Toma Sizemora, ki je umrl 3. marca, znan pa je po vlogi v legendarnem filmu Reševanje vojaka Ryana. Izpuščen je bil tudi Leslie Jordan, ki se ga spominmo po vlogi v humoristični televizijski seriji Will in Grace.

Anne Heche

Anne Heche

Profimedia

Na seznamu "neomenjenih" je še kar nekaj imen iz sveta filma, ki niso bila vključena v zadnje slovo in poklon. Denimo mlada igralka iz JAR Charlbi Dean, ki je blestela v filmu Triangle of Sorrow (Trikotnik otožnosti)  — lani je nenadoma umrla pri komaj 32 letih  — prav tako ni bila uvrščena v In Memoriam, čeprav je njen film tekmoval v kategoriji za najboljši film.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.