P.M. | 10. 11. 2022, 19:52

Pr' Hostar: ustvarjalci filma so prišli po dve zlati roli, vendar ...

Pr' Hostar

"Dokazujemo, da uspeh prvega filma ni bil srečno naključje," je dejal eden glavnih igralcev Goran Hrvaćanin.

V ljubljanskem Koloseju se je odvila podelitev nagrad, ki jih Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmom, katerih gledanost se zavihti čez mejo 25.000 gledalcev. Čeprav sta režiser Luka Marčetić ter soscenarist in igralec Goran Hrvaćanin prvotno prišla po dve zlati roli, sta domov odnesla kar tri.

Najnovejši rezultati gledanosti so namreč razkrili, da je Pr'Hostar 2 v dveh tednih rednega predvajanja že presegel kriterij za tretjo zlato rolo (75.000 gledalcev). 

Velik uspeh, a ostajajo skromni

Za tako hiter in velik uspeh je filmski ekipi v imenu ZDSFU, strokovne javnosti in gledalcev čestital režiser Klemen Dvornik, ki je komediji zaželel še obilo smeha in polnih dvoran. Ob predaji zlatih rol je poudaril, da vračanje gledalcev v kinematografe pripomore k razvoju in uspehu vseh domačih filmov.

"Radi vidimo, da imajo gledalci radi slovenske filme. Velike čestitke ekipi in verjamem, da to niso zadnje zlate role, ki jih bomo podelili filmu Pr'Hostar 2."

"Danes dokazujemo, da uspeh prvega filma ni bil srečno naključje, niti se ni zgodil iz danes na jutri," je povedal soscenarist in igralec Goran Hrvaćanin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pr' Hostar (@prhostar)

Marčetić: "Naj živi kino!"

Tudi režiser Luka Marčetić je nadaljeval v podobnem duhu: "Ko smo delali Pr' Hostar 2, naš cilj ni bil preseči prvi del. Naša želja in cilj sta bila, da bi se ljudje ob filmu zabavali vsaj toliko kot pred šestimi leti."

Priložnost je izkoristil še za jedrnat poziv ljudem, naj si kar čim več filmskih vsebin ogledajo v kinematografih: "Naj živi kino!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.