P.M. | 20. 3. 2023, 17:35

Igralec iz filma Vojna zvezd se je zgrudil sredi ceste, ni mu bilo več pomoči

Profimedia

Njegova družina je sporočila, da je do nesrečnega dogodka prišlo pred londonsko podzemno postajo.

Igralec priljubljenih fantazijskih filmov Vojne zvezd in Harryja Potterja Paul Grant je umrl v starosti 56 let, je potrdila njegova družina. Družinski člani so za The Sun povedali, da je očeta treh otrok policija v četrtek popoldne našla negibnega ležati pred postajo Kings Cross. Nemudoma so ga odpeljala v bolnišnico, čeprav je bil nekaj dni na aparatih za vzdrževanje pri življenju, so ga zaradi prehude možganske poškodbe v nedeljo izkloplili, so dodali.

Profimedia

V filmu Vojna zvezd se je igralec prelevil v enega izmed medvedjih bitij rase Ewok, v Harryju Potterju pa si je nadel masko goblina. Zaigral je še v filmu Willow, enem od najbolj izvirnih fantazijskih filmov, ter tudi ob mladem Tomu Cruisu v filmu Legenda.

Profimedia

Življenje pritlikavega britanskega igralca ni bilo z rožicami posuto, znano je, da je večino s filmi zasluženega denarja zapravil za drogo in prostitutke. "Živel sem lepo življenje, a sem ga zapravil," je nekoč priznal in dodal, da je živel tudi na ulici. Hčerka Sophie Jayne Grant je medijem dejala: "Obupana sem, moj oče je bil legenda na toliko načinov. Vedno je znal nasmejati ljudi."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.