17. 12. 2022, 16:43

Se še spomnite male Matilde? Tako izgleda danes

Profimedia

Mara Wilson, ki je zaslovela v naslovni vlogi priljubljenega mladinskega filma, je pred kratkim nastopila v ameriškem podkastu in razkrila, s kakšnimi duševnimi težavami se je spopadala, ko je končala s snemanjem. 

Zagotovo se spomnite prisrčne deklice, ki je igrala v naslovni vlogi mladinske uspešnice Matilda, adaptacije istoimenskega mladinskega romana angleškega pisatelja Roalda Dahla. Mara Wilson, ki je kot otrok blestela tudi v filmih kot sta Očka v krilu in Čudež na 34. ulici, se je kasneje v življenju spopadala z duševnimi težavami, o katerih je pred kratkim odkrito spregovorila v podkastu Mayim Bialik's Breakdown.

Igralka, ki je bila v času, ko je v kinodvorane prišla Matilda stara komaj 10 let, je med gostovanjem v podkastu Bialiku povedala, da so se težave začele po snemanju filma. Razkrila je, da je bila kot deklica zmeraj zaskrbljena. "Zaskrbljena sem bila zaradi smrti, zaskrbljena sem bila zaradi bolezni. Takšne stvari so me skrbele." Dodala je, da je bila kot otrok bodisi zelo optimistična in ekstrovertirana ali pa je imela napad anksioznosti.

Profimedia

Diagnosticirali so ji OCD

Sodu je izbilo dno, ko je zbolela njena mama. V tistem obdobju je začela dobivati panične napade, nekoč ga je na primer dobila, ko ji je pobegnil hrček. Pojavila se ji je tudi obsesivna kompulzivna motnja (OCD). Obsesivno si je začela umivati roke in imela zaradi tega rdečo in razpokano kožo. Zavedala se je, da je to nenavadno, da je to nekaj, česar drugi ne počnejo in obdobje je bilo zanjo resnično težko.

V intervjuju je dejala, da je bilo pomoč za njene težave težko dobiti in razkrila, da so ji življenje spremenila šele terapije, s katerimi je začela, ko je bila stara 12 let, piše BuzzFeed.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.