14. 4. 2022, 13:12

Televizijska serija Zelenskega zdaj dostopna tudi v Sloveniji! Že veste, kje si jo boste lahko ogledali?

VOYO

Dolgo smo čakali, da bi si lahko ogledali popularno televizijsko serijo, v kateri igra glavno vlogo ukrajinski predsednik. Oboževalci namreč med serijo in resničnostjo prepoznavajo vse več podobnosti.

44-letni Volodimir Zelenski je pred vstopom v politiko pisal in produciral stand-up komične oddaje, televizijske serije in filme ter v njih tudi nastopal. 

V ukrajinski komični seriji Glas ljudstva Zelenski igra glavno vlogo, zgodba pa se dotika aktualnega družbenega dogajanja. 

Glas ljudstva skozi zgodbo televizijske serije

Preden si je nataknil kravato ukrajinskega predsednika in se spravil braniti domovino pred ruskimi napadalci, je karizmatični Volodimir Zelenski zaslovel z vlogo srednješolskega učitelja, ki ni preveč zadovoljen s svojo vlado.

V javnosti je objavljen posnetek, ko razjarjen govori o korupciji trenutnega vladajočega telesa, ljudje pa ga nato izvolijo za predsednika Ukrajine. Zelenski, ki v seriji igra lik Vasilija Petroviča Goloborodka, se spopada s težko nalogo, kako reformirati Ukrajino, se boriti proti korupciji in kljub odporu politikov, ki služijo interesom oligarhov, združiti ljudstvo.

VOYO

Na volitvah leta 2019 je bil Zelenski res izvoljen za ukrajinskega predsednika države. Pozneje istega leta pa je na volitvah zmagala tudi njegova stranka, ki nosi ime po televizijski seriji.

In če politični vzpon ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega mnogokrat zveni kot strašen zaplet televizijske serije, je to zato, ker to tudi je.

Kdo so glavni igralci? 

Glavno vlogo ima ukrajinski predsednik, ob boku pa igrajo Stanislav Boklan, Evgenij Koševoj, Elena Kravec, Jurij Krapov.   

Serija je zdaj dostopna tudi na slovenskem trgu 

Serijo Glas ljudstva bomo po novem lahko spremljali tudi na platformi VOYO. V prihajajočih mesecih bosta na voljo še druga in tretja sezona serije ter istoimenskega film.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.