31. 3. 2023, 10:15 | Promocijska objava

To so slovenski igralci, ki bodo legendarnim likom v animiranem film Super Mario posodili glas

Karantanija Cinemas

Franšiza, ki jo prepoznajo številne generacije. Simpatična lika Mario in Luigi, newyorška vodovodarja italijanskega porekla, sta zdaj glavni zvezdi težko pričakovanega animiranega filma, ki seveda v ozadju združuje kopico vrhunskih hollywoodskih zvezdnikov. Le kdo pa je posodil glas legendarnima Nintendo junakoma v sinhronizirani različici?

Sredi osemdesetih se je ves svet čez noč zaljubil v arkadno igro Super Mario Bros., ki jo je Shigeru Miyamoto razvil za Nintendo. Večigralska igra je omogočala, da dva igralca vodita Maria ali njegovega brata Luigija na poti skozi čarobno gobje kraljestvo, kjer morata rešiti princeso Toadstool. 

Zdaj, skoraj 40 let kasneje, sta Super Mario brata za vselej zapisana v zgodovino popularne kulture, z novim animiranim filmom pa se bosta na prav poseben način predstavila mlajšim generacijam – da bo njun sloves lahko živel še dolgo. 

Impresivni glasovi

V originalni različici animiranega filma Brata Super Mario (Super Mario Bros), sta glasove glavnim likom posodili trenutno najbolj vroči hollywoodski zvezdniki. Vokal slavnega vodovodarja Maria je prevzel Chris Pratt, njegovega mlajšega brata Luigija pa je ozvočil vrhunski komik Charlie Day. Princesoi Peach, ki tokrat potrebuje nujno asistenco, je glas posodila Anya Taylor-Joy (ja, prav tista Anya, ki smo jo oboževali v seriji Queen's Gambit), glavnega zlobneža Bowserja pa je glasovno opremil večni Jack Black

Karantanija Cinemas

V slovenski različici je nabor ravno tako navdušujoč. Mariu je glas posodil Mirko Medved, velikan med glasovnimi igralci v Sloveniji, saj smo ob njegovih glasovnih igrah uživali že v animiranim filmih Asterix, Scooby-Doo, Mun: Varuh Lune, Ukradena princesa in številnih drugih. V glasovni vlogi brata Luigija se mu je pridružil Miha Rodman, postavni igralec iz serij Usodno vino, Reka ljuzbezni in mega uspešni seriji Sence nad Balkanom.

Karantanija Cinemas

V vlogo princese Peach, vodje gobjega kraljestva, je glasovno stopila Nina Grilc, rohnečega zlobneža Bowserja pa je prevzel igralec Rok Kunaver. Tu pa se nabor živopisnih likov ne konča. Uroš Buh se oglaša v vlogi prisrčnega državljana gobjega kraljestva Toada, Štefan Kušar je posodil glas ikoničnemu liku Donkey Kongu, Marjan Bunič pa pretkanemu kralju džungelskega kraljestva Cranky Kongu.  

Film bo na sporedu slovenskih kinematografov od 6. aprila dalje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.