A. R. | 7. 2. 2023, 11:26

Ula Furlan o fantu: "Ljubezen na bližino in na daljavo, ampak cveti"

Enja Brelih

Hči Miše Molk nastopa v mednarodni igralski zasedbi nove romantične komedije, ki pride na velika platna ravno na valentinovo. Med drugim nam je zaupala, da tudi njeno srce bije v ritmu ljubezni. 

V kinematografe prihaja celovečerni prvenec režiserja Tina Vodopivca Nekaj sladkega, v katerem v glavni vlogi nastopata Saško Kocev in Jelena Jovanova, ki je pred več kot 10 leti sodelovala z Angelino Jolie pri filmu V deželi krvi in medu. V mednarodni zasedbi je tokrat kar nekaj slovenskih igralcev in igralk, med njimi tudi Ula Furlan, ki se tako vrača v igralske vode.

"Tin Vodopivec je bil ta, ki me je videl, da bi bila lahko del njegovega filma. Mislim, da me je imel najprej v mislih za vlogo, ki jo zdaj igra Ana Ribič, zaradi tega, ker sem bila jaz Tinu zapisana v spominu kot blazno prijazna gospodična ... (nasmeh, op. a.). Potem pa mi je namenil izziv. Rekel mi je, da naj premislim, ali sem pripravljena stopiti v malo bolj zlobne čevlje in sem bila z veseljem za. Se mi zdi, da nekdo, ki pravzaprav izzove en odtenek tebe, ki ni mogoče tako pogost, ti odpre nek nov svet in lahko raziskuješ eno plast ali pa celo plasti sebe, ki jih drugače še nisi," je povedala za Metropolitan.si o svoji vlogi Amande, ki je ne obsoja niti je ne vidi kot negativko.

Karantanija cinemas

"Jaz Amande pravzaprav ne vidim kot nekoga, ki je ultrazloben, ampak mislim, da Amanda želi uresničiti neke svoje življenjske cilje. Rekla bi, da ji v zasebnosti nekaj ne štima. Mislim, da nima ljubezni, nima partnerja, nima družine, ima pa veliko ambicijo, je velika profesionalka, ampak bi rekla, da polni svoje življenje s službo in s temi dosežki ter lovorikami, ki so neke profesionalne narave. Osebno pa potem malo zacepeta. Mislim, da je bolj ranjena kot zlobna."

Če v nekem trenutku Ula v vlogi Amande v novi romantični komediji deluje hladno, pa je Ula njeno pravo nasprotje ... Simpatična, polna mladostniške energije in oseba, ki o svojem delu govori z žarom v očeh. In če bi Amanda za voljo kariere kdaj šla tudi prek trupel, se Ula dobro zaveda, kje so meje.

"Zdi se mi prav, da smo ljudje dinamični tako, da si priznamo, kaj so naše ambicije, da uresničujemo svoje talente, govorimo o svojih željah in strasteh. Se mi zdi, da se v življenju moraš zganiti, da se življenje zgane k tebi nazaj, ampak biti ves čas na pogonu 4x4 pa se izprazni akumulator prehitro in ni vredno."

Ula si nekaj prizorov deli z glavno igralko Jeleno Jovanovo, o kateri govori le o presežnikih: "Jelena je tako iskren, topel, prijazen človek, da se mi je zdelo, da ko sva si dali roko, da sem srečala človeka, ki ga že poznam. Skratka, neka duša, ki spozna drugo dušo in je bilo vse elegantno in je steklo, eno pravo malo igralsko prijateljstvo."

Ker je naslov romantične komedije Nekaj sladkega, nas je zanimalo, kaj od sladkega si Ula rada privošči."Z velikim veseljem si rada privoščim kaj sladkega. Od cheesecakea do brownijev ..."

Enja Brelih

Konec leta jo čaka pomembna življenjska prelomnica, saj bo dopolnila okroglih 40 let. In kakšni so njeni načrti? "Odvisno, kako me bo življenje takrat lovilo okrog gležnjev, sploh si ne predstavljam, ali me bo zgrabilo kaj ali ne. 30-ka je šla mimo zelo gladko. Prelomnice v življenju se pišejo drugače in drugje. To, da sem nazaj v igralskih vodah in da smo končali projekt, je lepša prelomnica. To se mi zdi, da bo zabeležilo triindvajsetico (leto), štiri in nulo pa tudi."

Ker film pride v kinematografe ravno na valentinovo, je Ula z nami delila tudi lepo novico, da je srečno zaljubljena: "Imam fanta, doma je v Zagrebu. Ljubezen na bližino in na daljavo, ampak cveti. Malo sva v Sloveniji, malo tam in hvala lepa za odprte meje (nasmeh, op. a.)." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.