13. 4. 2022, 08:23 | Vir: STA

Umrl znani komik, ki se je zaradi kontroverznih šal pogosto znašel v težavah

Slika je simbolična.

Profimedia

Nazadnje je poskrbel za smeh, ko je komentiral zaušnico, ki jo je na podelitvi oskarjev Will Smith prisolil komiku Chrisu Rocku.

V Los Angelesu je umrl legendarni ameriški komik in igralec Gilbert Gottfried, ki je trpel za redko boleznijo mišic, zaradi katere mu je odpovedalo srce. Novico o smrti komika, ki je bil znan po raskavem glasu in surovih šalah, je sporočil njegov agent in prijatelj Glenn Scwartz.

"Ni bil le ikoničen glas v komediji, Gilbert je bil tudi čudovit mož, brat, prijatelj in oče. Čeprav gre za žalosten dan, pa se, prosim, smejte še naprej na glas v njegovo čast," je sporočila pokojnikova družina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gilbert Gottfried (@realgilbert)

V ZDA je postal znan v 80. letih prejšnjega stoletja z nastopi na televiziji MTV in kot član ekipe slavne oddaje Sobotna noč v živo. Svoj glas je posojal za animirane filme, med drugim za vlogo papagaja Iaga v Disneyjevem filmu Aladin, rad pa je oponašal slavne osebnosti, kot so igralci Groucho Marx, Bela Lugosi in Andrew Dice Clay.

Sporne šale

Posebej radi so ga imeli kolegi komiki. Jon Stewart je dejal, da mu je bilo v veliko čast nastopiti v uvodnem delu Gottfriedovega šova. Nazadnje je poskrbel za smeh, ko je komentiral incident na oskarjih

"Doslej me je pred prihodom na oder skrbelo, ali imam masko, sedaj me bo skrbelo, ali imam čelado. Will Smith, če to bereš, te prosim, da ne prideš na moje predstave," je izjavil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gilbert Gottfried (@realgilbert)

Tako kot Chris Rock je znal tudi razjeziti in leta 2011 je izgubil službo v reklami podjetja Aflac, ker se je norčeval iz potresa in cunamija na Japonskem. Že leta 2001 pa je vzbudil ogorčene odzive, ko je zbijal šale na račun terorističnih napadov na ZDA 11. septembra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.