7. 6. 2017, 16:58 | Vir: STA

Filmar Michael Moore odprl spletno stran TrumpiLeaks

profimedia

Ameriški levičarski filmar Michael Moore je vzpostavil posebno spletno stran po vzoru WikiLeaksa, ki nosi ime TrumpiLeaks, na katero lahko uslužbenci ameriške vlade pošiljajo zaupne informacije. Predvsem seveda tiste, ki bodo škodile predsedniku Donaldu Trumpu.

"Potrebujemo domoljubne Američane v vladi, v policiji ali v zasebnem sektorju, ki vedo za zločine, laži in neprimerno vedenje Donalda Trumpa in njegovih sodelavcev, da pihnejo v piščalko v imenu zaščite ZDA pred tiranijo," je sporočil Moore. Dodal je, da se zaveda, da gre za tvegano početje in bodo morda zašli v težave, vendar pa so stvari preveč pomembne, da bi le stali ob strani.

Nobena digitalna tehnologija ni 100-odstotno varna, vendar pa Moore zagotavlja, da bo njegova tehnična ekipa storila vse za zaščito anonimnosti. Moore je TrumpiLeaks naznanil dan potem, ko je bila objavljena novica o aretaciji 25-letne pogodbenice Agencije za nacionalno varnost (NSA), ki je spletnemu mediju poslala poročilo o vdorih ruske vojaške obveščevalne agencije v ameriški volilni sistem.

"Watergate povsem zbledi ob tem, kar se dogaja v Washingtonu okoli Trumpa in povezav njegove kampanje z Rusi," je na varnem v avstralski Canberri povedal nekdanji nacionalni direktor za obveščevalne dejavnosti ZDA James Clapper. Watergate je sicer ime afere, ki je odnesla s položaja predsednika ZDA Richarda Nixona.

Clapper si ne more razložiti, zakaj ima Trump še vedno prorusko stališče ne glede na dokaze o ruskem vpletanju v ameriške volitve. "Njegova dejanja, kot so delitev obveščevalnih informacij z Rusi in kompromitiranje vira, kaže na ignoranco ali na nespoštovanje in oboje je zelo problematično," je dejal Clapper.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.