A. Kl. | 29. 12. 2021, 11:27

(FOTO) "Indiana Jones" na kolesu, s kakršnim zmaguje slovenski junak Pogačar

Profimedia

Morda niste vedeli, da je hollywoodski zvezdnik Harrison Ford navdušen kolesar, ki tudi pri skoraj 80 letih vsak dan vrti pedale po gričih domačega Los Angelesa in drugod.

Ko gre za dvokolesne jeklene konjičke, Ford prisega na znamko, ki ji je zvest tudi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar. Opazili so ga celo na istem modelu kolesa, prestižnem C64.

Filmski Indiana Jones torej vozi kolo, namenjeno tudi profesionalcem, ki je na trgu na voljo po ceni približno 15.000 evrov. S sabo ga je imel tudi na snemanju petega in zadnjega dela omenjenega pustolovskega filma v Angliji.

Profimedia

Prihod epske pustolovščine v režiji Jamesa Mangolda (ta je štafeto prevzel od Stevena Spielberga, ki se je podpisal pod prve štiri) v kina je bil že nekajkrat prestavljen, sprva zaradi pandemije koronavirusa, nato pa zaradi poškodbe glavnega igralca na snemanju. Trenutno je napovedan za leto 2023.

Kot so takrat pisali britanski tabloidi, je Ford na kolesarjenju po angleških cestah tako z opremo kot tudi z opravo dokazal, da ni le naključni rekreativec, nosil je namreč dres znamke Pedal Mafia in očala Oakley Sutro.

V začetku leta je igralec, ki bo aprila 2022 praznoval 80. rojstni dan, v desetih dneh prevozil 1.600-kilometrsko progo Baja po Mehiki, čeprav menda obstaja možnost, da delno tudi s kolesom na električni pogon.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.