A. R. | 29. 5. 2023, 20:00

FOTO: Jana Morelj, Denis Avdić in Miha Deželak presenetili po 3 mesecih hujšanja! (poglejte, kaj je pokazala tehtnica)

Darja Štravs Tisu

Priljubljeni radijski voditelji so bili tri mesece na keto dieti in spremembe so več kot očitne. Poglejte, kdo je izgubil največ kilogramov in koliko.

Jana Morelj, Denis Avdić in Miha Deželak so uigrana ekipa, ki poslušalce vsako jutro pozdravlja z radijskih valov in nekaterim krajša pot v službo. Druščina se je tudi letos odločila, da bo izpeljala dobrodelno akcijo Deželak junak, s pomočjo katere bodo osrečili čim več otrok iz socialno šibkih družin in jih peljali na počitnice na morje. Ker kolesarjenje ni mačji kašelj, kar se še kako dobro zaveda Deželak, je trio letos želel biti v čim boljši kondicijski pripravljenosti.

Trimesečni izziv

Sprejeli so izziv in za kar tri mesece šli na keto dieto, kar pomeni, da niso jedli nobenih ogljikovih hidratov, sladkorja in niso pili alkohola. Dovoljene so bile le beljakovine v vseh oblikah in maščobe ter jagodičevje. Posladkali pa so se lahko le s črno čokolado z vsaj 75 % kakava.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Morelj (@janchika)

A vsaka dieta ima svoje prednosti in slabosti. Jana Morelj nam je razkrila, da pri prehrani ne mara omejitev, kar jih strog režim diete vsekakor zahteva: "Meni gre na živce, ker so ves čas neka pravila, omejitve. Počutim se, kot da sem malo zvezana, ujeta … tisto lahko, tistega ne smeš ..."

Tako Moreljeva kot Deželak sta se že naveličala jesti jajca. "Zdaj nasiti že pogled nanje," z nasmehom prizna simpatična voditeljica.

Kot kaže, keto dieta najbolj ustreza Avdiću, saj razmišlja, da bi z njo nadaljeval tudi ob koncu izziva. "Vsak dam jem za zajtrk jajca in jih imam še zmeraj rad," pravi Avdić, ki ima največjo skušnjavo seveda doma. Ko si sinova privoščita palačinke, ga včasih zamika, da bi jih tudi sam jedel, a se temu uspešno upira.

Darja Štravs Tisu

"Muka je kuhati za druge, ki lahko jejo vse, ti pa pač ne. Meni je s tega vidika malo zoprno. Če imaš močno voljo, se da zdržati," doda Jana, ki si obroke pripravlja sama v nasprotju z Deželakom.

"V bistvu sem jaz imel srečo v nesreči, v ženini nesreči, da je ona ravno na bolniški in ima čas kuhati. Vem, da se čudno sliši, ampak veste, kaj želim povedati (nasmeh, op. a.). Mislim, da bi bankrotiral, če bi moral ves čas hoditi v restavracije na zajtrke, v menze … Najprej bi moral iti v kuharski tečaj, če bi si želel vse to pripraviti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Dezelak (@dezelakmiha)

V primeru, da se pregrešijo, Deželak vse poletje ne bo smel na Hrvaško, Moreljeva ne na koncerte, Avdić pa do konca poletja ne bo smel na motor.

Za koliko kilogramov so lažji?

"Vsako leto sem se pripravljal na akcijo Deželak junak, letos pa še bolj odgovorno. Imel sem preveč kilogramov in sem se tega lotil tudi pod strokovnim nadzorom. Imel sem tudi zdravniške preglede in se mi zdi, da je bila to prava odločitev," pripoveduje Deželak, ki je izgubil 10 kilogramov, Avdić 7 kilogramov, Moreljeva pa prizna, da na tehtnici ni opazila večjih sprememb.

Miha Deželak je izgubil 10 kilogramov, Denis Avdić 7, pri Jani Morelj pa tehtnica niha le za kakšen kilogram ali dva.

Miha Deželak je izgubil 10 kilogramov, Denis Avdić 7, pri Jani Morelj pa tehtnica niha le za kakšen kilogram ali dva.

Darja Štravs Tisu

Deželak zadnje mesece redno telovadi, dvakrat na teden dela vaje pod budnim očesom kineziologa Mihe Rojca, ki ga želi obdržati tudi po akciji, saj želi nadgrajevati telesno pripravljenost. 

"Problem katerekoli diete je, da lahko potem hitro nazaj pridobiš izgubljene kilograme. S trenerjem Rojcem sva se res ujela. Delava tako na kondiciji kot na moči. Vaje za moč, ravnotežje, vztrajnost. Potem pa še sobno kolo. Praktično je zdaj moje življenje na nek način monotono. Fokus je na treningih. Tudi prvomajskih počitnic nisem imel, ampak je bil na urniku samo trening, trening, trening."

Razlika je več kot očitna. Deželak je s pomočjo diete lažji za 10 kilogrmaov.

Razlika je več kot očitna. Deželak je s pomočjo diete lažji za 10 kilogrmaov.

Darja Štravs Tisu

Kdo bo Deželakov sovoznik?

Pri dobrodelni akciji Deželak junak vsako leto sodeluje tudi veliko znanih obrazov iz sveta zabave, glasbenikov, športnikov ... Pred leti je z njim kolesaril tudi kolesarski as Primož Roglič. Deželak nam razkrije, da si močno želi, da bi se mu pri gonjenju kolesa pridružil ... "Luka Dončić. On je res največji zvezdnik te države," je izstrelil kot iz topa. No, držimo pesti, da se mu želja izpolni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)

"Že od samega začetka in tudi letos, deveto leto zapored, je cilj enak. Čim več otrok iz socialno šibkih družin peljati na morje. Akcija se je lepo prijela med ljudmi. Že precej pred samim začetkom akcije se ljudje organizirajo in na svojih dogodkih zbirajo denar za ta naš projekt. Kar se mi zdi resnično lepo in tudi med samo akcijo, se ljudje neverjetno odzovejo," pove Deželak, ki želi otrokom pričarati lepši svet.

Darja Štravs Tisu

"Moja želja je, da naredimo še eno takšno pravljico za otroke. Ker, samo pomislite, da gredo nekateri otroci prvič na morje. To jim res ogromno pomeni in naš namen je, da vidijo, da je svet lahko tudi lep," je za Metropolitan svoja pričakovanja delil Deželak, ki se ga takšne in drugačne zgodbe otrok dotaknejo. Pravi, da je najlepši občutek, ko vidi, da otroci vračajo to ponujeno pomoč.

Darja Štravs Tisu

"Lepo je videti, da otroci posnemajo naše geste ter pridejo do točke, ko verjamejo, da se jim lahko izboljša situacija. Po tem, ko se jim izboljša, tudi oni po svojih močeh pomagajo. To je tak nek sklenjen krog, ki mene najbolj navduši."

Najbolj zanimiv del akcije je štart

"Vsako leto Mihu izpolnimo želje, tako kot si želi. Predlani je rekel, da bi rad štartal od zgoraj dol in je štartal v Planici, spustil se je po ziplinu. Lani je rekel, da bi šel rad čim bolj po ravnem, zelo počasi in umirjeno, zato je veslal pletnjo. Želja se mu je izpolnila." (smeh, op. a.)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)

Letos bo štart začel iz šolskih klopi. A čeprav se letošnji štart zdi malo lažji, bodo Deželaka na začetku čakala številna presenečenja, izzivi in gostje.

"To je pa najlepše štartati med otroki, tam se najbolje počutim," je bil navdušen Deželak, ki bo moral narediti nekaj šolskih stvari, pisati kakšen test, biti vprašan ali biti reditelj, preden se poda na pot po Sloveniji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.