A. Kl. | 10. 1. 2022, 08:00

(FOTO) Osupljivi portreti vojvodinje Catherine ob njenem 40. rojstnem dnevu

Profimedia
(FOTO) Osupljivi portreti vojvodinje Catherine ob njenem 40. rojstnem dnevu (foto: Profimedia)

Vojvodinja Catherine, žena princa Williama in najverjetneje tudi prihodnja angleška kraljica, je 9. januarja dopolnila 40 let.

Ob tej priložnosti je pred objektivom Paola Roversija pozirala za serijo glamuroznih portretov, na katerih se predstavlja v bolj sproščeni luči, kot smo je sicer vajeni.

Na fotografijah Catherine nosi obleke Alexandra McQueena, na eni pa tudi uhane svoje pokojne tašče, tragično preminule princese Diane, s katero jo zaradi prirojene miline in nenarejene topline pogosto primerjajo.

Profimedia

Fotografije bodo uvrstili v stalno zbirko Narodne galerije portretov, katere zavetnica je vojvodinja, slog posnetkov pa spominja na uradne portrete, ki jih je v 40. in 50. let prejšnjega stoletja s kraljico Elizabeto II. in njeno sestro, princeso Margaret, posnel sloviti Cecil Beaton.

Tudi dejstvo, da je modna poznavalka Kate izbrala McQueenove kreacije, je pomenljivo, saj je prav obleko tega pokojnega izjemnega oblikovalca nosila na svoji pravljični poroki s princem Williamom leta 2011. 

Profimedia

V življenju nekoč "običajne smrtnice" Kate Middleton se je v dobrih 10 letih od poroke s princem, s katerim sta se spoznala že desetletje poprej, med študijem na Univerzi St. Andrews, veliko spremenilo: poleg življenja na očeh britanske in svetovne javnosti je tudi trikrat postala mama.

Kot je že večkrat povedala Kate, si želi, da bi imeli njeni otroci - princ George, princesa Charlotte in princ Louis - karseda običajno otroštvo, kolikor se temu lahko člani kraljeve družine sploh približajo.

Profimedia

Ko gre za kraljeve dolžnosti, je vojvodinja izjemno dejavna na človekoljubnem področju, najbolj blizu so ji tematike, povezane z najmlajšimi ter duševnim zdravjem in umetnostjo.

Srečen rojstni dan so Catherine na družbenih medijih zaželeli tudi iz Buckinghamske palače, delili so skupne fotografije s priljubljeno vojvodinjo Cambriško.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.