A. Kl. | 11. 1. 2022, 20:00

(FOTO) Priljubljeni "Jack Pearson" dobil zvezdo na Pločniku slavnih

Profimedia

Milo Ventimiglia, zvezdnik pri občinstvu in kritikih priljubljene televizijske serije To smo mi, je pri 44 dokončno "zacementiran" v Hollywoodu, natančneje na tamkajšnjem Pločniku slavnih.

Igralcu so se na odkritju zvezde na Hollywoodskem bulvarju poleg staršev Carol in Petra pridružili stanovski kolegi, med njimi soigralca iz To smo mi Jon Huertas in Justin Hartley ter ustvarjalka Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino.

"To je poklon vsakomur in vsem, s katerimi sem kadar koli delal pred kamero in za njo v zadnjih 26 letih, od tistih, ki pripravljajo prizorišča, do pisarniških delavcev in poslovnega dela ter celo občinstva," je v zahvalnem govoru povedal temnolasi Milo, ki je italijanskega in škotskega porekla.

Ventimiglia, ki se je rodil z manjšo okvaro živčevja, zaradi katerega ima značilno ukrivljeno čeljust - podobno kot Sylvester Stallone, čigar sina je upodobil v filmu Rocky Balboa - je del zabavne industrije že skoraj 30 let, prvo vlogo je dobil sredi 90. v kultni seriji Princ z Bel-Aira, ljubljenec najstnic po svetu pa je postal v vlogi Jessa Mariana v Gilmore Girls na začetku tega tisočletja.

Profimedia

Od leta 2016 navdušuje v že omenjeni vlogi Jacka Pearsona, vzornega (a žal pokojnega) družinskega človeka s kakšno napako, ki je v spominu svoje vdove in otrok še kako živ. Prinesla mu je tri nominacije za emmyja, skupaj s soigralci pa je osvojil dve nagradi igralskega ceha za najboljši ansambel.

Milova zvezda je 2.710 pridobitev omenjenega bulvarja v Los Angelesu, leži pa tik poleg zvezde Mandy Moore, televizijske žene njegovega aktualnega lika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.