FOTO: Samantha Maya in Stella na koncertu v ljubljanski Zorici

14. 1. 2022, 10:35 | Scena
FOTO: Samantha Maya in Stella na koncertu v ljubljanski Zorici (foto: Žan Beti) Žan Beti

Le dan po izidu njunega vročega dueta 'Le spomin' sta se Samantha Maya in Stella medijem in kolegom predstavili še na koncertu v ljubljanski Zorici. Če odzive prisotnih zajamemo v eno misel: punci sta odlični, ustvarili sta izjemno pesem pa tudi na odru delujeta skupaj zelo dobro - večkrat bi se morali ustvarjalno preplesti tako v studiu kot na koncertih.

Stelle in Samanthe Maye ni več treba posebej predstavljati, saj njune pesmi redno osvajajo vrhove radijskih lestvic, Samantha Maya se lahko pohvali tudi že s kakšno Popevko tedna na Valu 202, Stella pa je bila lani nominirana tudi za zlato piščal kot novinka leta. Njuno glasbo predvajajo tako nacionalni kot komercialni radii, odlično formo pa kažeta tudi na glasbenih odrih, od festivala Lent do legendarne portoroške Kanele.

Potem ko sta v začetku lanskega leta obe izdali svoja dolgometražna prvenca in si ju izmenjali na spoznavni kavi, sta se mladi dami začeli redno družiti. Ko sta bili v zadnjih mesecih večkrat opaženi skupaj na različnih družabnih dogodkih pa je bilo le še vprašanje časa kdaj se bosta skupaj odpravili tudi v studio. Zgodilo se je ob koncu lanskega leta, ko sta Kevin Koradin in Clifford Golio za Samantho Mayo ustvarila skladbo, za katero sta bila prepričana, da bo njen doslej največji hit, pevka pa je na projekt nesebično povabila kolegico Stello - in nastal je duet Le spomin. Kako se bo odrezala na radijskih valovih in pri občinstvu, bomo še videli, prvi odzivi pa so odlični.

Januarsko zatišje sta dami izkoristili še za koncertno predstavitev dueta in svojih najbolj znanih pesmi. Za prizorišče sta izbrali Zorico na Kersnikovi 4 v Ljubljani, prenovljeno lokacijo, ki je že skoraj pol stoletja sinonim za glasbeno svežino. Nastop je bil namenjen predvsem predstavnikom medijev in glasbenim profesionalcem, v njuni glasbi pa so uživali tudi člani skupin Imset in Zvita feltna, Boštjan Pertinač, Simon Vadnjal, Kevin Koradin, Jernej in Ana, Urban Vidmar, Rina K, Andrej Težak Tešky in pisateljica Maja Monrue.

Tako kot z duetom sta Samantha Maya in Stella prisotne navdušili s svojo odlično odrsko energijo in izvedbo, ena glavnih tem pogovorov pa je bilo tudi samo prizorišče, saj je večina prvič obiskala Lok4cijo, kjer pod skupno streho delujejo hostel ZZZ, Tink4Food, koncertno prizorišče in bar Zorica ter legendarni Klub K4.

Samantho Mayo in Stello so spremljali: Klemen Krajnc (boben), Motic Dokler (kitara), Luka Pintarič (bas) in Jernej Lah (klavir).