5. 9. 2017, 15:35 | Vir: STA

Francoska revija Closer bo za objavo vojvodine Kate "zgoraj brez" plačala 100.000 evrov!

profimedia

Francoska revija Closer bo morala plačati 100.000 evrov odškodnine britanskemu princu Williamu in njegovi soprogi Kate zaradi objave fotografij, na katerih se vojvodinja na terasi počitniške hiše sonči "zgoraj brez", je odločilo sodišče v Parizu.

Poleg tega morata odgovorni urednik in lastnik podjetja plačati še po 45.000 evrov kazni.

Nejasne fotografije Kate Middleton, kako se sonči samo v spodnjem delu bikinija, so bile posnete septembra 2012, ko je bil par na počitnicah v francoski Provansi. Prva jih je objavila revija Closer, ki je ob tem zatrdila, da naj bi jih posnel njihov profesionalni fotograf in da ima ekskluzivne pravice za njihovo objavo.

V naslednjih dneh je kljub pozivom britanske kraljeve družine sledila objava v še nekaj revijah, dokler ni sodišče prepovedalo nadaljnje objave. William in Kate sta tudi sprožila kazenski pregon zaradi vdora v njuno zasebnost in zahtevala plačilo 1,5 milijona evrov odškodnine.

Na nasprotni strani so se znašli predstavnika revije Closer in dva njena fotografa, poleg njih pa še predstavniki lokalne revije Provence, ki je še pred tem objavila na skrivaj posnete fotografije para v kopalkah.

Revija Closer nikakor ni hotela razkriti imena fotografa, policija pa se je s prečesavanjem imen hotelskih gostov v bližini vendarle dokopala do dveh fotografov, ki naj bi posnela sporne fotografije. Oba sta obtožbe zanikala, čeprav sta po objavi fotografij prejela zajetno plačilo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče v Nanterru pri Parizu se je zdaj odločilo, da bo morala revija Closer plačati 100.000 evrov odškodnine britanskemu kraljevemu paru. Odgovorni urednik revije in lastnik pa bosta morala plačati še po 45.000 evrov kazni, kar je najvišja možna, navaja AFP.

Med sojenjem so sicer na sodišču prebrali tudi izjavo princa Williama, da ga je lov paparacov spomnil na preganjanje svoje matere, princese Diane, ki je umrla v prometni nesreči v Parizu pred 20 leti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.