6. 11. 2021, 07:33 | Vir: STA

Gal Gadot naj bi igrala vlogo hudobne kraljice v novi priredbi Sneguljčice

profimedia
Gal Gadot naj bi igrala vlogo hudobne kraljice v novi priredbi Sneguljčice (foto: profimedia)

Izraelska igralka Gal Gadot se po virih portala Deadline pogaja za vlogo zlobne kraljice v novi filmski priredbi pravljične klasike Sneguljčica. Igralka, znana po vlogi stripovske junakinje Čudežna ženska, se bo tako imela priložnost predstaviti tudi v zlobnejši različici. Kot je že znano, bo Sneguljčica igralka latinskih korenin Rachel Zegler.

V brezčasni pravljici bratov Grimm, po kateri so pri Disneyju leta 1937 ustvarili tudi prvi celovečerni animirani film, sirota Sneguljčica ostane sama z mačeho - zlobno kraljico. Ta je izjemno ljubosumna na lepoto posvojenke, zato jo na neki točki v preobleki prepriča, da poje začarano jabolko. Zlobna kraljica v zgodbi izreče tudi znani stavek: "Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej?"

Sneguljčici pomaga sedem palčkov, h katerim se zateče po prvem poizkusu mačehe, da bi se je znebila, na koncu pravljice pa lepa junakinja najde tudi ljubezen. In vsi lahko živijo srečno do konca svojih dni, zgodbo povzema portal Variety.

Režijo filma bo prevzel Marc Webb, med producenti bo Marc Platt, novo glasbo za film pa bosta podpisala Benj Pasek in Justin Paul. Začetek produkcije je predviden v prihodnjem letu.

Pri Disneyju sicer novo priredbo Sneguljčice načrtujejo že od leta 2016. Med priredbami znanih pravljic pa so trenutno v delu tudi Mala morska deklica, v kateri bo zaigrala Halle Bailey, Ostržek s Tomom Hanksom ter Lili in Žverca, ki ga bo režiral Jon M. Chu, še navaja Variety.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.