Gianna Nannini bo osamljenost zaradi karantene popestrila s koncertom od doma

Za zbližanje in varnost

11. 3. 2020, 09:46 | Scena | Vir: STA

              Gianna Nannini bo osamljenost zaradi karantene popestrila s koncertom od doma (foto: profimedia) profimedia

Italijanska glasbenica Gianna Nannini je napovedala, da bo svoj naslednji koncert prenašala od doma, da bi premostila osamljenost, potem ko je vlada za zajezitev novega koronavirusa razglasila karanteno za celotno državo. Koncert prek streama bo v četrtek popoldne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Grozljiva plat tega virusa je osamljenost," je zapisala na Instagramu kmalu po tem, ko je italijanska vlada odredila omejitev potovanj in javnih zbiranj. "Sem v Milanu in želim zaigrati nekaj akustičnih rok pesmi na spletu, da se bomo lahko vsi počutili nekoliko bližje drug drugemu in še vedno varni," je zapisala in dodala: "Potrudili se bomo, da bomo skupaj premagali ta grozni trenutek."

Gianna Nannini, ki bo letos dopolnila 64 let, je znana generacijam Italijanov. Za njo je 40-letna kariera, v kateri je objavila okrog 30 albumov, zadnji z naslovom La differenza je izšel lani.

Italija je najbolj prizadeta država v Evropi zaradi virusa, ki se je razvil na Kitajskem. V državi je zaradi bolezni, ki jo povzroča, doslej umrlo že 463 ljudi. V torek je italijanska vlada uvedla nov previdnostni ukrep in na celotno državo razširila karanteno.

S strožjimi omejitvami so se razširili prenosi v živo. Papež Frančišek je tako na primer v nedeljo prek streama prenašal svojo molitev iz Vatikana, po pričakovanjih pa bo enako storil tudi z redno tedensko avdienco.