A. B. | 17. 11. 2022, 21:10

29-letni Mariborčan navdušil v srbskem šovu Zvezde Granda (VIDEO)

Facebook/Alino Juhart

Alino Juhar je transspolna oseba, ki je svoje pevske sposobnosti že predstavila v oddaji Slovenija ima talent, nedavno pa je navdušila v šovu izven meja naše države. 

Alino Juhart je 29-letni Mariborčan, ki se identificira kot ženska, zato o sebi govori v ženskem spolu. Kot pravi, včasih pozabi, da je moški, saj je že v otroštvu začutila, da se počuti udobneje kot ženska. "Mislim, da sem svoj spol 'začutila', ko sem bila majhna deklica, a to je proces in še danes dvomim vase. Ni mi vedno lahko. Včasih, ko hodim po ulici, me ljudje po tem, ko zaslišijo moj glas, čudno gledajo. Zaradi tega jim moram obrazložiti, da sem normalna ženska, ki se rada poljublja, objema, ljubi in živi na polno," je povedala za televizijski šov Zvezde Granda, v katerem je tudi nastopila. V oddaji je nastopila s priredbo pesmi srbske skupine Amadeus Band, z naslovom Lažu te (v prevodu Lažejo vam). 

Uvrstila se je v drugi krog

Nadobudna pevka je prepričala žirijo šova talentov in se uvrstila v drugi krog. Prepričala je šest članov žirije. Po odpeti pesmi je na odru povedala: "V veliko čast mi je biti tukaj. Sem iz Slovenije, od februarja živim v Beogradu. Sem sem prišla, ker mislim, da morata Srbija in celotna regija spoznati žensko, kot sem jaz /.../ Vse želim navdihniti, da živijo svoje življenje in svojo življenjsko resnico. In vse vas obožujem, ne morem verjeti, da sem tukaj," je povedala tekmovalka, kar so vsi v studiu pospremili z aplavzom. 

Dragan Stojković Bosanac, bosansko-hercegovski in član žirije, ji je namenil iskren komentar: "Si liričen tenor v lepem ženskem telesu, kar presega moje razumevanje glasbe," je dejal. Njena mentorica v šovu bo velika diva balkanske glasbene scene Ceca

Njeno življenje ni bilo lahko 

"Moja mama je umrla, ko sem bila stara pet let. Ostala sem pri bratu in očetu. So alfa samci, pravi moški in bili so šokirani, ko sem jim povedala. Seveda so sprejeli, ker me imajo zelo radi," je povedala Alina. Povedala je tudi, da si ni privoščila nobene plastične operacije, da je njen izgled takšen, kot je izgledala od nekdaj.

Med tem so po spletu in medijih zaokrožile fotografije o tem, kako je izgledala preden se je odločila, da se udobneje počuti kot ženska. Njen izgled so izbrskali v študentskem prispevku iz leta 2019, v katerem je spregovorila o svoji ženstveni plati in pojasnila, da se je veliko let počutila krivo, "dokler nisem tega pri petnajstih letih pri sebi sprejel," je povedala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.