21. 11. 2022, 13:32 | Promocijska objava

5 največjih glasbenih uspešnic leta 2022, ki si nedvomno zaslužijo mesto na vaši plejlisti

Profimedia

Leto 2022 je odmevalo predvsem v zvokih britanskih popularnih izvajalcev. Čeprav je Ed Sheeran lestvico največjih hitov leta 2022 zapolnil s kar nekaj naslovi, pa je sam vrh popularnosti letos ohranil 28-letni Harry Styles. Njegov mega hit As It Was je do konca oktobra samo preko pretočnih platform imel skoraj 150 milijonov poslušanj. Je pa letos tudi leto nepričakovanega comebacka. Tu je 5 največjih hitov s pretočnih glasbenih platform v 2022.

#1 Harry Styles – As It Was

Skladba je del Harryjevega tretjega studijskega albuma z naslovom Harry's House. Singel je na lestvici Official Singles Chart čepel na prvem mestu kar 10 zaporednih tednov in tako bil daleč najbolj uspešen komad letošnjega leta.

#2 Ed Sheeran & Fireboy DML – Peru

Skladba je bila odložena na YouTube konec lanskega leta, na predbožični večer, potem pa je čez leto 2022 ostala ena najbolj predvajanih skladb. S 123 milijoni ogledov na YouTube in neštetimi predvajanji na pretočnih platformah, se je na koncu leta 2022 zasidrala na drugo mesto največjih glasbenih uspešnic leta. Lahkotna, melodična zibanica je tako dokazala, da se odlično prilega v vsak letni čas.

#3 Ed Sheeran – Bad Habits

Ja, spet Ed. Težko namreč naredimo glasbeno obnovo preteklega leta in pri tem spregledamo že kar nekoliko dotrajan Sheeranov hit Bad Habits. Vrhunska pop štanca je globalnemu občinstvu tako zelo zlezla pod kožo, da smo ta komad vztrajno vrteli še preko celotnega leta 2022. Do danes ima video na YouTube že neverjetnih 443 milijonov ogledov in težko bi verjeli, da ga je kdorkoli poslušal zgolj enkrat.

#4 Kate Bush – Running Up That Hill

Kako prosim? Skladba iz leta 1985 med najbolj poslušanimi v 2022? Tako je. Kate Bush in njen legendarni hit Running Up That Hill, simbol osemdesetih, se je v 2022 pognal med najbolj poslušane skladbe na pretočnih platformah zaradi finala zadnje sezone serije Stranger Things na Netflixu. Melodija je hipno skočila v uhlje tudi mlajših generacij, ki so tako v 2022 morda celo prvič odkrili Kate Bush.

#5 Bad Bunny ft. Chencho Corleone – Me Porto Bonito

Nujni glasbeni inventar poletja 2022. Ritmični, plesni, zafrkantski hit, ki je uspel samo čez poletne mesece zbrati impresivnih 466 milijonov ogledov na YouTube. Če želite še tja do naslednje pomladi ohraniti poletne vibracije, je tole vsekakor nujni spev za vašo zimsko plejlisto.

Globalna glasbena storitev TIDAL prinaša več kot 90 milijonov pesmi vseh zvrsti domače in tuje glasbe ter več kot 450.000 najkakovostnejših video vsebin, vključno z glasbenimi videospoti, ekskluzivnimi prenosi koncertov in prireditvami brez oglasov. Za uporabnike Telemachovih fiksnih paketov EON Premium in mobilnih paketov NAJVEČ je TIDAL HiFi vključen v storitev.

Za vse uporabnike, ki do 30. novembra 2022 sklenete novo ali podaljšate obstoječo pogodbo za paket EON Light in Full ter VEČ ali ŠE VEČ, pa je storitev TIDAL HiFi na voljo promocijsko in sicer za čas trajanja pogodbene obveznosti, to je 2 leti. Aktivirajte TIDAL HiFi v svojem uporabniškem računu Telemach in uživajte v ritmih najboljše glasbe!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.