R.S. | 26. 5. 2023, 21:04

Abba ob 50. obletnici zmage ne želi nastopiti na evrovizijskem odru (razlog je nenavaden)

Profimedia

"Za vse štiri je enako - če nekdo reče ne, je to ne. 50 let lahko praznujemo, ne da bi bili na odru," je med drugim povedal Björn Ulvaeus. 

Na letošnji Evroviziji je zmagala švedska predstavnica Loreen, kateri je uspelo glasbeno tekmovanje na Švedsko pripeljati ravno ob obletnici evrovizijske zmage izredno priljubljene skupine Abbe. Leta 1974 je Abba na Evroviziji zmagala s skladbo Waterloo, od takrat pa so na glasbeni sceni izredno priljubljeni in poznani še danes.

Vsi so pričakovali, da se bo skupina Abba ponovno združila in stopila na oder ter počastila svojo obletnico, a do tega ne bo prišlo. Dva izmed članov sta že jasno povedala, da se to ne bo zgodilo, prav tako sta izdala tudi razlog, zakaj ne.

Instagram/abbajourney

Kot poroča The Guardian sta Björn Ulvaeus in Benny Andersson, moški del skupine, za BBC dejala, da ni možnosti, da bi nastopili na evrovizijskem odru. Oba člana sta se namreč odločila, da ne bosta nikoli več na koncertni turneji. Dodala sta, da se ne želita ponovno združiti niti za en večer.

"Ne želim," je povedal Andersson. "In če ne želim jaz, tudi drugi ne bodo. Za vse štiri je enako - če nekdo reče ne, je to ne. 50 let lahko praznujemo, ne da bi bili na odru," je še dodal Ulvaeus.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.