R. K. | 14. 8. 2022, 13:58

Alfi Nipič o svojem zdravju po hudi bolezni: "Da bom še kdaj pel, se mi takrat še sanjalo ni"

Facebook/Alfi Nipič - uradna stran

V kakšni formi je danes štajerski "muzikant," ki je lani zaradi covidne pljučnice več tednov preživel v mariborski bolnišnici?

Legenda slovenske narodnozabavne glasbe Alfi Nipič je pred enim izmed svojih koncertov za lokalno televizijo spregovoril o svojem zdravju po tem, ko je konec lanskega novembra zbolel za težjo obliko covida-19 in za več tednov končal v mariborski bolnišnici.

Mislil je, da ne bo nikdar več pel

"To me na dan sigurno vpraša 30 do 40 ljudi", je štajerski glasbenik odgovoril, ko ga je novinarka povprašala po zdravju. Dejal je, da ima po bolezni še zmeraj minimalne posledice, saj je zbolel za hudo covidno pljučnico.

"Mene je tako zvilo, da nisem mogel hoditi, nisem mogel dvigniti roke, nisem mogel govoriti."

Zato je bil vesel, ko mu je uspelo ponovno spregovoriti. "Da bom še kdaj pel, pa se mi takrat še sanjalo ni", je pojasnil za lokalno televizijo BK TV.   

Zdaj je spet popolnoma pripravljen

Ob tem se je še enkrat zahvalil osebju mariborskega kliničnega centra. Razkril je, da so ga v rehabilitacijskem centru na Pohorju po bolezni naučili ponovno hoditi in povedal, da je sedaj zopet popolnoma pripravljen.

Glasbenik je bil sicer aktiven tudi med okrevanjem v bolnišnici, kjer je lanskega decembra pripravil manjše presenečenje, s katerim se je vsem zaposlenim zahvalil za njihovo predano delo. Kar v bolniški postelji je skupaj z zdravniškim osebjem zapel njegovo zimzeleno pesem Silvestrski poljub, ki je prav lani obeležila okrogli jubilej – 50 let.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.