Uredništvo | 16. 9. 2023, 07:00

Njen legendarni nastop je buril moško domišljijo, kaj pa talentirana pevka počne danes? (VIDEO)

Youtube (posnetek zaslona)

Se je še spomnite? Pred dvema desetletjema je imela veliko oboževalcev tudi v Sloveniji, tako zaradi svoje glasbe kot zaradi izjemno privlačnega videza. Kje pa je danes?

Ko je leta 2003 s svojo pesmijo J'en ai marre, ki je pozneje postala uspešnica, nastopila v oddaji Tubes d’un jour, je občinstvo ponorelo. Podoba komaj devetnajstletne Alizée, oblečene v oprijet črn dres, dokolenke in škornje z visoko peto, kako se pozibava ob ritmu glasbe, je v kolektivnem spominu živa še danes, saj se je posnetek v poznejših letih razširil po YouTubu, internetnih forumih in nazadnje še družbenih omrežjih in bil označen za enega najbolj zapeljivih nastopov vseh časov.

Francozinja Alizée, ki je že pred J'en ai marre zaslovela s skladbo Moi… Lolita, po tem ko jo je na oddaji za iskanje talentov odkrila francoska glasbena zvezdnica Mylene Farmer, je imela v tistem času na moško občinstvo podoben učinek kot v osemdesetih Anja Rupel v Videosexu. Ker je kariero začela rosno mlada, pri šestnajstih, pela pa je ravno o Loliti, najstniški literarni junakinji, ki postane objekt poželenja starejšega moškega, jo je javnost označila kar za personifikacijo Lolite. 

Toda kaj se je z njo zgodilo pozneje? Kot je pred nekaj dnevi poročal portal Icons, je po izidu skladbe J'en ai marre in zgoraj omenjenem legendarnem nastopu njena popularnost dosegla vrhunec, oboževali so jo celo v Latinski Ameriki, pa tudi v Sloveniji.

Vendar je po dveh letih, na vrhuncu slave, kar izginila in se v javnosti ponovno pojavila noseča. Izkazalo se je, da se je v tem času skrivaj poročila s francoskim glasbenikom Jérémyjem Chatelainom. Hčer sta poimenovala Annily in po njenem rojstvu se je Alizée odločila, da se umakne izpod žarometov še za tri leta, da se lahko v popolnosti posveti družini.

Na sceno se je vrnila leta 2007, a je javnost ni sprejela tako dobro, kot je pričakovala, saj nova glasba ni bila podobna njenim zgodnjim hitom, poleg tega pa je ena od skladb, ki naj bi napovedovale njeno vrnitev, predčasno prišla v javnost. Enaka usoda je doletela njen peti in šesti album, nove skladbe so bile označene za "pesmi brez duše".

Od zadnjega albuma leta 2014 Alizée tako ni ustvarila nobene nove glasbe, pojavlja pa se na francoski televiziji. Prav tako je aktivna na družbenem omrežju Instagram, kjer je mogoče videti, da je njen glavni fokus še vedno na družinskem življenju, čeprav sta se s prvim možem Chatelainom vmes ločila in je danes poročena z Gregoirem Lyonettom, s katerim ima še eno hčer Maggy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alizée Lyonnet (@alizeeofficiel)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.