A. B. | 7. 12. 2022, 09:02

AMAYA o ranljivosti in ponovnem obujanju strasti do življenja

Tilen Zakrajšek

Priljubljena glasbenica Maja Keuc je ob izidu nove pesmi naslovila tematike, o katerih do zdaj tako iskreno še ni spregovorila. 

"Prepustila sem se ženski energiji, ki je zaradi velikih življenjskih sprememb v zadnjih letih malce spala nekje globoko v meni. Ponovno sem želela obuditi vso svojo strast do življenja, čutnost, ranljivost in notranjo moč. Zdi se mi, da nam tega kot družbi v resnici precej primankuje. Pustila sem ji, da se me dotakne, hkrati pa sem ljubezni na široko odprla vrata," je Maja Keuc, ki jo širša javnost pozna tudi pod umetniškim imenom AMAYA, povedala ob izidu nove pesmi z naslovom Rdeče. 

Pesem poslušalce poboža z veliko mero čutnosti, senzibilnosti, iskrenosti in strasti. 

Mark Pirc

Rdeča brezčasnost 

Vizualna in zvočna podoba skladbe nosita pridih brezčasnosti, z drznimi in modernini 'stajlingi' ter sodobno produkcijo producenta HYU-ja, hkrati pa nas postavita v duh časa, v katerem živimo.  V edinstvenem videospotu so ujeta iskrena čustva, čar mistike, nežnosti in strasti, ki se skriva v človeku, ta se odvija v plesu med dvema ljubimcema. Končni izdelek, je AMAYIN do zdaj najbolj vizualno privlačen videspot. Narekuje tudi novo smer albuma.

S skladbo Rdeče se je predstavila na Popevki 2022, kjer je osvojila nagrado za najboljše besedilo. Navdih je črpala iz svojega življenja, pesem pa začinila z veliko mero senzualnosti. 

Svoja globoka čustva  je Amaya delila tudi ob trenutku, ko je skladbo z novo vizualno podobo pospremila v svet: "Mislim, da sem trenutno v obdobju, ko se v svoji koži počutim najbolje doslej. V mojih zadnjih dvajsetih letih je bilo precej neverjetno lepih in tudi zelo težkih trenutkov. Ti so bili povod,  da sem se odločila življenje živeti na polno," je zaupala in pripomnila, da je glasba zanjo vir izražanja in raziskovanja, s katero lahko izkaže svojo senzualno plat. 

Noka Žuja

"Kot ženska se počutim samozavestno in mirno, s kilogramom ali gubico več, predvsem zato, ker sta se moja 'glava' in ženska energija s pestrimi življenjskimi izkušnjami precej spremenili. Ugotovila sem, da se največja moč skriva prav v tem, da si upamo in pustimo biti ranljivi. Samo na ta način se lahko z drugimi zares povežemo ter izkusimo lepoto življenja, ki ga pogosto živimo prehitro in prepovršno. Sposobnost čutiti ter izkušati svet z vsemi svojimi čuti je prav posebno darilo. Počaščena bom, če bom s pesmijo v ljudeh uspela prižgati iskrico hrepenenja, kreativnosti in željo živeti to življenje s sijajem v očeh," je zaključila. 

Videospot pesmi Rdeče si lahko ogledate spodaj:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.