16. 4. 2024, 15:43 | Vir: STA

Pretres: Legendarni Hofer ne bo komentiral Evrovizije (zamenjala ga bo ta znana Slovenka)

Mediaspeed/Sandi Fišer

Gledalci bodo za mikrofonom zagotovo pogrešali Andreja Hoferja, ki je bil komentator Evrovizije od leta 2008.

Slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije Raiven na Švedsko, kjer bo v mestu Malmö letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije, odhaja 27. aprila. Na evrovizijskem odru se ji bodo namreč pridružili nekateri člani plesnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Koreograf nastopa je prav tako član omenjenega ansambla Lukas Zuschlag, režiser pa Nejc Levstik.

V prvem evrovizijskem predizboru, ki bo 7. maja, se bo za deset mest v finalu potegovalo 15 predstavnikov. Kot deveta po vrsti bo nastopila Raiven s skladbo Veronika. Drugi evrovizijski predizbor bo dva dni pozneje, kjer se bodo predstavili izvajalci iz 16 držav.

Raiven

Raiven

Žiga Živulovič jr./Bobo

V evrovizijskem finalu 11. maja bo nastopilo 26 držav; 20 najboljših iz obeh predizborov, predstavniki velikih pet (Francija, Nemčija, Italija, Španija in Združeno kraljestvo) in lanska zmagovalka Švedska. Neposredni prenos velikega finala in prvega predizbora z nastopom Raiven bo mogoče v živo spremljati od 21. ure dalje na prvem programu Televizije Slovenija, valu 202 in spletni strani rtvslo.si. Drugi predizbor bo na ogled na drugem programu TV Slovenija in rtvslo.si.

Menjava komentatorja

Legendarni Andrej Hofer je Evrovizijo začel komentirati že leta 2008. S svojim prepoznavnim glasom, zanimivimi opazkami in duhovitimi komentarji je še dodatno popestril dogajanje glasbenega večera, ki pred televizijske zaslone privabi več tisoč gledalcev.

Ko se bliža čas za Evrovizijo, napetost narašča in vsi se sprašujejo, s čim bo letos postregel Hofer. Njegovi 'hoferizmi' ne prinašajo le zabave, temveč tudi boljše razumevanje dogajanja na odru, kar gledalcem omogoča, da se še bolj poglobi v nastope posameznega izvajalca. A letos je predal štafeto znani televizijski voditeljici Mojci Mavec. Ta bo vse tri večere s komentatorskega mesta v Ljubljani spremljala evrovizijsko dogajanje na televiziji.

Na radiu bo Evrovizijo spremljal Maj Valerij. Slovenske glasove na finalnem večeru bo v Malmö sporočila Lorella Flego.

Mojca Mavec

Mojca Mavec

Elle

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu