R.S. | 10. 6. 2024, 11:04

Glasbeni zvezdnik, ki ga obožuje ves Balkan, prihaja v Slovenijo

Profimedia

Vesela novica za njegove oboževalce. 

Festival Pivo in cvetje bo v Laškem potekal od 11. do 14. julija. Na njem bo nastopal tudi hrvaški zvezdmik Baby Lasagna, ki je na Evroviziji s pesmijo Rim Tim Tagi Dim zasedel odlično drugo mesto. Novico o njegovem nastopu je v jutranjem programu Denis Avdić Show razkrila ambasadorka festivala Jana Morelj

"Letos festival traja kar štiri dni. Za res majhen denar dobiš več kot 20 koncertov. Tony Hadley iz Spandau Ballet, Nina Pušlar, Gibonni, Mi2, Dan D, Žan Serčič, Helena Blagne in še in še. Imamo pa še kup osvežitev. Prideta tudi Romachild in senzacija iz Talentov Pantaloons. Največja novica pa prihaja povezana s prvim festivalskim dnem - četrtkom!  Ta vikend so mi namreč iz festivala sporočili, da boste lahko v Laškem podoživeli najbolj gledan dogodek leta v Evropi, saj v četrtek 11. julija prihaja Baby Lasagna! Kar pomeni še en razlog, da smo vsi tam," je povedala. 

Profimedia

Zadržan in skromen glasbenik se zagotovo veseli nastopa v Sloveniji, saj je v preteklosti že večkrat povedal, da našo državo naravnost obožuje - v Ljubljani je navsezadnje študiral inženirstvo zvoka. 

Izjemna priljubljenost Hrvata

Hrvaški pevec Marko Purišić, ki nastopa pod umetniškim imenom Baby Lasagna, trenutno spada med najbolj priljubljene glasbenike na Balkanu. Čeprav so mu stavnice maja napovedovale evrovizijsko zmago, ga je nazadnje premagal švicarski predstavnik Nemo s pesmijo The Code. Po finalu ga je hrvaška vlada želela nagraditi s 50.000 evri, vendar je glasbenik ponudbo zavrnil in dejal, da želi, da gre denar v dobrodelne namene in si tako še povečal svojo bazo oboževalcev. 

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec