A. B. | 16. 11. 2022, 10:40

Beyoncé podira vse rekorde: uspeva ji skoraj nemogoče

Instagram/Beyonce

Oboževalci so njen zadnji album navdušeno sprejeli, zato ni nenavadno, da se je zavihtela na vrh glasbenih lestvic. 

Ameriška glasbena akademija je v torek Beyoncé namenila devet nominacij za nagrado grammy, ki jih bodo 65. po vrsti podelili 5. februarja v Los Angelesu. Beyonce se je s tem zapisala v zgodovino in izenačila z možem Jay-Z-jem. Zakonca imata skupaj v karieri že vsak po 88 nominacij.

Glasbenica je letos nominirana kar 9-krat, skupaj je dosegla že 28 zmag. 

Največkrat nagrajena glasbenica

Beyonce je tudi največkrat nagrajena glasbenica v zgodovini grammyjev. Če od letošnjih devetih nominacij prejme vsaj štiri nagrade, bo podrla rekord za največ zmag v zgodovini. 

Pesem Break My Soul je med drugim nominirana za posnetek in pesem leta, Renaissance pa za album leta. Beyonce je prvič doslej nominirana tudi v plesni kategoriji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Album pred izidom zaokrožil po spletu 

Spomnimo, da se je težko pričakovani sedmi studijski album Beyonce z naslovom Renaissance že pojavil na spletu, in to približno 36 ur pred načrtovanim uradnim izidom. "Album je torej ušel v javnost, vi pa ste dejansko počakali na uradni izid. Še nikoli nisem videla česa takšnega. Ne vem, kako naj se vam zahvalim za to ljubezen in zaščito," je zapisala na družbenih omrežjih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Pred izidom je umetnica previdno in metodično razkrivala vsebino novega albuma ter drobce informacij o njem. Z grammyjem nagrajena pevka je tako konec junija izdala pesem z naslovom Break My Soul, ki je nosilna pesem albuma.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk