22. 6. 2022, 08:24

Beyoncé odprla ključno družbeno vprašanje: je res še smiselno imeti 8-urni delovnik?

Profimedia
Beyoncé odprla ključno družbeno vprašanje: je res še smiselno imeti 8-urni delovnik? (foto: Profimedia)

Ikonična pevka je izdala svojo prvo pesem z novega albuma, ki ga lahko pričakujemo že zelo kmalu. Oboževalce in tudi tiste, ki ji morda do sedaj še niso podrobno prisluhnili, je navdušila z besedilom pesmi in sporočilom, ki ga nosi.

Najnovejši singel glasbenice Beyoncé z naslovom Break My Soul (v prevodu Zlomi mojo dušo) nagovarja poslušalce, naj premislijo o tem, da veliko njihove nesrečnosti izhaja iz predanosti službi od 9. do 17. ure.

"Prekleto, tako hudo garam. Delam od devetih in več kot le do petih. Tako močno preizkušajo mojo potrpežljivost, da ponoči ne morem zaspati," se glasi besedilo nove pesmi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Oboževalci so pesem poimenovali "himna velikemu odstopu"

"Ko Beyoncé napiše pesem o odpovedi službe in ljudeh, ki trdo delajo (dobesedno ves dan), medtem ko kriči 'Ne boste mi zlomili duše', gradi nove temelje. Njen pristop je nekaj povsem drugega," je le eden izmed odzivov na njeno revolucionarno pesem, ki ga lahko preberemo na Twitterju. 

Med drugim je veliko oboževalcev potožilo, češ da v službo prej kot z iskrico in željo po delu  odhajajo pod prisilo: "Beyonceina Break my Soul bo kmalu moja himna, ko se vozim v službo, saj mi tam res poskušajo zlomiti dušo," je zapisala uporabnica Twitterja. 

Oboževalci so jo poimenovali kot pesem o velikem odstopu, saj se ključno navezuje na dejstvo, da sta v Ameriki na vsakega brezposelnega vsaj dve prosti delovni mesti. 

Tematika je pomembnejša, kot si upamo priznati

V zadnjih 12 mesecih je bilo rekordno število Američanov odpuščenih s svojih delovnih mest, zaradi različnih razlogov: izgorelost zaradi pandemije, želja po boljšem plačilu ali boljših ugodnostih in potreba po skrbi za otroke ali starejše sorodnike med pandemijo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Smiselnosti in relevantnosti tematike je prikimal tudi Nick Bunker, ekonomist za delo. Ta je s sklicem na mesečno poročilo, ki prikazuje število ljudi, ki so na delovnem mestu dali odpoved zaradi razlogov, kot je tudi izgorelost. Ob tem pa je pripisal: "Tematika je izjemno resnična, zato ji moramo posvetiti več časa, da bo v središču naše pozornosti." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.