Miralem Muratović | 22. 7. 2022, 21:30

Bojan Cvjetićanin: "Tega špila ne smete zamudit'!"

Instagram/Joker out

Poznate skupine Joker Out, Mrfy, Jet Black Diamonds, v avtu pa vsakič znova zavrtite Vazzovo pesem Kaktus in si ob njej prepevate: "Če podaril nekdo bi mi stotko, verjetno na besedo ne bi mu verjel!" Z glasbeniki smo se pogovorili o njihovih poletnih načrtih in jih povprašali o tem, kako dobro se med seboj zares razumejo.

Kdo ne pozna slovenskih glasbenih zasedb, kot sta Joker Out in Mrfy? Ti dve skupini trenutni krojita smetano in prihodnost slovenske glasbe. Pa se fantje glasbenih zasedb med seboj tudi razumejo? 

Prepletanje njihovih glasbenih prvencev in neverjetne energije boste lahko deležni na enodnevnem festivalu Ale v Pale (AVP), ki se bo 23. julija odvil v Palah v Ajdovščini. 

Bendoma se bosta pridružila tudi obetavna skupina Jet Black Diamonds (JBD) in perspektivni raper Vazz (Mark Jacob Cavazza), ki je bolj kot zaradi svojega priimka po očetu Sebastjanu Cavazzi znan po svojih raperskih komadih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ale v Pale (@alevpale)

Poleg komercialnih uspehov, ki jih doživljajo, so bendi zelo dobro zapisani tudi pri glasbenih kritikih. 

Pogovarjali smo se z Bojanom Cvjetićaninom, pevcem skupine Joker Out, in Urbanom Koritnikom, pevcem zasedbe JBD, ki so prvi koncert izvedli prav v Palah! 

Prvi nastop vaše skupine JBD se je odvil prav lani, in sicer na AVP. V letu dni ste ne le zasloveli, temveč ste kot skupina razvili tudi svoj značaj. Kako gledate na svoj lanski nastop in kako drugače z letošnjimi svežimi očmi gledate na svojo prvo izkušnjo z odrskim nastopom? 

Lani je bil nastop na Ale v Pale še posebej zanimiv, saj smo kot popolnoma neznan bend dva tedna pred samim nastopom izdali svoj prvi singel – Retro Anorak. Ta je na družbenih omrežjih dosegel velik odziv, a še vedno nismo bili prepričani, ali bodo ljudje prišli tudi na koncerte. Na AVP se je zbralo ogromno ljudi, bilo je zares izjemno. Takrat smo bili zanimivi kot bend iz lokalnega okolja, ki nekaj vendarle obeta. Stvari so se od takrat malenkost spremenile.

"Lanskemu nastopu na AVP se včasih smejimo, kako nezreli smo bili, čeprav si takrat tega ne bi priznali."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jet Black Diamonds (@jetblackdiamondsofficial)

Zdaj imamo za sabo že nekaj večjih koncertov, glasbo smo bolj dodelali. Ustvarili smo svoj zvok, na odru smo bolj sproščeni in več je rokenrola. Pred publiko resnično uživamo.

Ste edini predstavniki domače ajdovske scene. Ali zaradi tega čutite kak pritsk? 

Pritiska ne čutimo, vedno pridemo na oder in uživamo. Še toliko bolj pred domačo publiko, čeprav ta gotovo ne bo samo domača. Po lanskem nastopu imamo gotovo kaj novega za pokazati! 

"Publiki sporočamo, da bo Ale v Pale žur poletja, ki ga ni za zamuditi pod nobenim pogojem, od nas pa lahko pričakujete še kak vpogled v novo poglavje Jet Blackov, ki prihaja kmalu." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jet Black Diamonds (@jetblackdiamondsofficial)

Kot smo že namignili smo se pogovarjali tudi z Bojanom Cvjetićaninom, ki nas je prepričal, da se letošnjega AVP preprosto moramo udeležiti. 

Bojan, zaupajte nam - kako se zares razumete z drugimi izvajalci, ki jim bomo lahko prisluhnili na dogodku v Ajdovščini? 

Letos bo Ale v Pale res prijateljsko druženje za vse, ki nastopamo, in to se bo na odru poznalo.

"Pričakujemo žurkico do jutra ... žurkico polno internih for."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joker Out (@joker_out_official)

Kaj veste o Ajdovščini in kakšno vzdušje pričakujete?

V Ajdovščini smo že igrali in vemo, da se vračamo k publiki, ki na koncertih uživa glasno in strastno. Tega špila ne smete zamuditi!

Cilj je ustvariti atmosfero druženja in zabave! 

Organizatorji si želijo ustvariti festivalsko vzdušje in obiskovalcem v enem dnevu pobuditi mnogo različnih poletnih aktivnosti. V ranih jutranjih urah bodo organizirane kolesarske MTB vožnje, ki se bodo nadaljevale v ples ob hitih DJ-a! Lahko se boste tudi tetovirali.

Glede na to, da bo dogodek izveden na skate parku, seveda ne bo manjkalo niti tega! Nadeli si boste lahko najljubša oblačila iz trgovine z rabljenimi oblačili in se s skatom spustili po klančinah.

Na voljo bodo tudi različne delavnice in prostor za druženje. Za ljubitelje strategije pa bo na prizorišču velik šah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ale v Pale (@alevpale)