Uredništvo | 21. 2. 2024, 11:57

En oder, dva predstavnika: bomo na Evroviziji lahko spremljali spopad Slovencev?

Profimedia

Slovenska skupina Booom! je zmagala v 2. polfinalu evrovizijskega izbora v San Marinu.

Skupino Booom! bi morali poznati vsaj po nastopih v šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas, ter skladbah, kot so Briga me, Bonita, Julija, Dvignem te in Spomin. V zadnjih letih so Luka, Matevž in Patrik - ki so avtorji vseh svojih besedil in glasbe, kot producent pa z njimi sodeluje prekaljeni Matej Pečaver - izpilili svoj zvok in postavili spremljevalni bend, v katerem igrajo bivši člani skupin Joker Out, Fat Butlers in Žavbi brothers.

Osebni arhiv izvajalcev

"Ko smo razmišljali o tem, kje in kako začeti pisati novo poglavje skupine Booom!, smo se prijavili na Emo, a je RTVS svojo predstavnico potem izbrala mimo natečaja. Ker smo verjeli v našo pesem (in to kar sledi), smo začeli iskati alternative in se dva dni pred iztekom roka prijavili na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce," so povzeli začetek te zanimive zgodbe člani skupine.

"Dance Like This je živahna pesem z igrivo melodijo, s katero smo se želeli čim bolj približati standardom ugajanja in trendom v tujini. Govori pa o vseh lepih trenutkih, ki jih doživljamo sami in s prijatelji ter dobrimi ljudmi, pa čeprav nekako svet okoli nas večkrat ni tako lep," so povedali o svoji pesmi.

Osebni arhiv izvajalcev

Na avdicijah, na katerih je sodelovalo preko 750 kandidatov, nismo imeli nikakršnih pričakovanj, lahko pa povemo, da je bilo vse zelo dobro organizirano. Ob uvrstitvi v drugi predizbor pa smo se prvič zares zavedli, da gre za veliko zadevo, ki je bila prav tako profesionalno pripravljena, tudi kar se tiče zvoka. Na odru smo se počutili zares dobro, pa tudi vzdušje med nastopajočimi je bilo zelo prijetno, čeprav smo bili konkurenti in smo si vsi želi dobrega rezultata. Z nastopom smo bili zadovoljni, a nismo pričakovali ničesar. Preoblekli smo se in se pripravili za odhod domov, ko so nas nepričakovano poklicali nazaj na oder. Iskreno nismo pričakovali zmage, rekli smo, to je nemogoče … A smo uspešno preskočili vse prepreke, ostaja le še zadnja,” so pred sobotnim finalom dobro razpoloženi zmagovalci drugega predizbora.

Osebni arhiv izvajalcev

"Naš prvi cilj, uvrstitev v finale, smo dosegli, v soboto pa bomo dali še enkrat vse od sebe, uživali na odru in kdo ve, mogoče pa še enkrat presenetimo. So pa tudi osale pesmi zelo dobre, tekmuje tudi nekaj prekaljenih zvezdnikov evropskega dometa, ki znajo peti in nastopati s pesmimi, ki so sproducirane na svetovnem nivoju. Mi gremo tja predvsem predstaviti našo pesem 'Dance Like This'. Upamo, da bodo gledalci začutili tako nas, kot tudi našo pesem, ki smo jo ustvarili prav za evrovizijo - a tedaj še nismo pa pričakovali, da bomo vstopnico zanjo lovili tako daleč od doma."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ