A. R. | 14. 6. 2023, 09:01

Cool Mamaciti se je uresničila želja: dolga leta je kot oboževalka stala pod odrom, zdaj priljubljenim glasbenikom stoji ob boku (VIDEO)

Aleksandra Saša Prelesnik

Med štirimi stenami zelo rada prepeva, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj se ji bo ponudilo glasbeno sodelovanje.

Ni skrivnost, da je Teja Jugovic – Cool Mamacita velika oboževalka skupine Flirrt: pozna vse njihove pesmi, ujeli pa smo jo lahko tudi na mnogih njihovih koncertih. Zdaj pa se ji je ponudila priložnost za sodelovanje, ki jo je z veseljem sprejela. Ob tem je poskrbela, da se je njej in znanim glasbenikom podružil tudi njen mož Jani Jugovic – Cool Fotr. Zakonca Jugovic sta namreč nastopila v novem videospotu skupine Flirrt za zimzeleno pesem Ona, ki šteje že 23 pomladi.

Marko Delbello Ocepek

In kakšna je bila njuna vloga? V videospotu se pojavita v vlogi maskot, zajčice in medvedka.

"Teja in Jani sta naša dobra prijatelja, izredno duhovita in fajn človeka, prav pašeta na karakter obeh živalic. V maskoti pa sta bili v procesu snemanja oblečeni tudi sestri našega kitarista Štefana, Agata in Brigita, ki sta odigrali vlogi svojega življenja, namreč - obe sta se 100% vživeli in na koncu poskrbeli za smeh pri celotni snemalni ekipi," ob izidu videospota pove Rok Lunaček, ki je tudi sam znan kot ljubitelj humorja in velik šaljivec.

Arhiv skupine Flirrt

Pisalo se je leto 2000, ki so Flirrt glasbene lestvice zasedli s pop-rock hitom Ona. Pesem je prvič izšla na tretjem albumu Univerzum, ki je še vedno najbolj prodajan album benda in vsebuje klasike, kot so Romeo in Julija, Inja, Poljubi me, Na peronu, idr. In potem, ko sta to že storila Romeo in Julija, se zdaj v novi preobleki vrača še Ona. Pri osveževanju pa je bil bend kar drzen, saj je skladbo zgradil na novi glasbeni temi.

Boštjan Tacol

"Tega v vseh teh letih nismo obešali na velik zvon, a navdih za ta song je bil žalosten - pesem govori o dekletu, ki je umrla v prometni nesreči. Sem pa vesel, da je Ona v vseh teh letih pri ljudeh ostala zapisana kot pristna ljubezenska pesem in tako je tudi prav,'' o skladbi razmišlja Lunaček, avtor in frontman skupine, ki bo 20. oktobra gostila koncert s prijatelji, kakršnega v 26-letni karieri fantje še niso odigrali, napoveduje pa tudi nekaj čisto sveže muzike.

Lunaček ob izidu videospota še pove: ''Tudi sami jo dandanes tako dojemamo. Podobno se je zgodilo tudi z Romeo in Julija, ki je nastala kot pesem o ločitvi staršev, pa je danes dobesedno utelešenje ljubezni. Občinstvo ima vedno prav in vselej je pogled iz njegove perspektive bolj jasen; čas pa tudi naredi svoje.''

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave