Uredništvo | 20. 2. 2024, 08:44

Dejan Dogaja ob premieri nove skladbe: "Raketa je točno takšna, kot je bilo mojih prvih trideset let" (VIDEO)

Rok Deželak

Dejan Krajnc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Dejan Dogaja, je ob koncu prejšnjega leta dopolnil 30 let, ki jih je praznoval v krogu prijateljev in družine. Pravi, da si boljše zabave ne bi mogel predstavljati in da je nova skladba točno takšna, kot je bilo njegovih prvih 30 let - poskočna, turbulentna, zabavna in nepozabna.

Dejan Dogaja, ki je znan po svoji neumorni energiji in dobri volji, priznava, da se tudi on počasi stara. "Nisem več enak, kot sem bil pred 10 ali 5 leti. Predvsem so moje prioritete drugačne. Z novim letom smo začeli tudi z obnovo hiše in hkrati tudi čutim, da bo kmalu čas za novega družinskega člana. Definitivno sem postal bolj družinski in več razmišljam o prihodnosti," pove Dejan, ki je letos na odru festivala Pivo in cvetje spremenil tudi svojo vizualno podobo.

Dejan Dogaja na snemanju videospota za pesem Raketa.

Dejan Dogaja na snemanju videospota za pesem Raketa.

Rok Deželak

Miha Deželak mu je namreč obril znamenito pričesko, ki je bila kar nekaj let njegov prepoznaven znak. "Kot sem že večkrat povedal, vstop v trideseta leta pomeni začetek sprememb. Čas je že bil, da se bolj zazrem v prihodnost in se ne obremenjujem več s preteklostjo. Veselim se vsega, kar bo prineslo novo obdobje," še doda Dejan.

Za abrahama presenetil Deželaka Junaka

Glede na to, da je Miha Deželak Dejanu pred več tisočglavo množico obril njegovo irokezo, ga je Dejan prejšnji teden ob njegovem 50. rojstnem dnevu presenetil v etru in mu premierno zaigral tudi novo skladbo Raketa z malo prilagojenim refrenom: "Dežo je raketa!"

TV voditeljica Mina Pal s hčerko Leilo

TV voditeljica Mina Pal s hčerko Leilo

Rok Deželak

 

Nova pesem in videospot

Dejan je za novo pesem Raketa posnel tudi videospot, v katerem ne manjka simpatičnih deklet. "Tokrat pri snemanju videospota nisem tako kompliciral, kot je zame značilno. Spot smo posneli v samo enem popoldnevu, kar je zame rekord. Videospote načeloma snemamo po tri dni in na koncu snemanja grem že vsem pošteno na živce. Vedno si želim, da je vse perfektno in to terja svoj čas," pove Dejan, ki se mu je v videospotu med drugim pridružila tudi simpatična TV-voditeljica Mina Pal s hčerko Leilo.

Imel najlepše praznovanje

Kljub temu da sta od Dejanovega praznovanja minila že dva meseca, Dejan pravi, da si praznovanja svojega tridesetega rojstnega dne ne bi mogel predstavljati lepše. "Praznovanje je bilo res nepozabno. Najprej so mi prijatelji zapeli mojo pesem Nenormalno lepo s prenovljenim besedilom za rojstni dan. Zbrali so tudi slike in videje iz mojega otroštva. Moja mami, ati in krstni boter Lovro so mi prav tako priredili pesem 'Sem ti danes že povedal, da te rad imam' in jo odigrali v živo."

V videospotu se je pridružil tudi njeh kosmatinec Henri.

V videospotu se je pridružil tudi njeh kosmatinec Henri.

Rok Deželak

"Ob polnoči so mi na prezentacijo nastavili sliko mojega prvega rojstnega dne. Na sliki je bila torta v obliki ježka in v tistem trenutku je band začel igrati pesem "Ježek, teka, teka", pred mene pa so pripeljali kopijo torte, ki sem jo imel, ko sem bil star eno leto. Prvega rojstnega dneva se sicer ne spomnim, trideseti pa mi bo za vedno ostal v najlepšem spominu," zaključi Dejan.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol