A. R. | 15. 12. 2022, 08:37

Dejan Dogaja si je za rojstni dan podaril prav posebno darilo

Osebni arhiv Dejana Kranjca

Zase pravi, da je december njegov najlepši mesec, za povrhu pa bo že čez nekaj dni dopolnil 29 let. Poglejte, kdo se je znašel v njegovem objemu.

Dejan Dogaja, ki je pred letom in pol zakorakal novim izzivom in samostojni glasbeni karieri naproti, ne počiva. December bo Dejan preživel na odru, ob tem pa svoje poslušalce razveseljuje z glasbenimi izdelki. Ob priredbah, ki jih je v decembru pridno izdajal, tik pred rojstnim dnevom predstavlja še svojo prvo balado Najlepša si, ko zaspiš.

"Občinstvo me pozna po bolj zabavnih, poskočnih ritmih, ampak tudi jaz imam nežno plat. 17. decembra bom star 29 let - odraščam, in mislim, da se to pozna tudi v glasbi. Seveda ostajam v zabavnih vodah, to znam najbolje in v tem najbolj uživam," je povedal vedno nasmejani Dejan in dodal: "Če bi me pred petimi leti vprašali, ali bom kdaj izdal ljubezensko balado, bi vas verjetno debelo pogledal (smeh), zdaj pa se mi zdi, da je čas tudi za ta korak. Marsikoga bom presenetil."

Ker je želel najboljše, je poklical Ano Klašnja

"Ko mi je avtor pesmi Alex Volasko pesem prvič pokazal, sem takoj vedel, da moram v videospot vključiti balerino. In ker sem želel najboljšo, sem poklical Ano. Mislim, da je ona definicija baleta v Sloveniji, res je izjemna plesalka in oseba. Najbolj sta me presenetili njena pristnost in preprostost. Točno takšna, kot jo gledamo pred TV-ekrani, je tudi v realnem življenju. To zelo cenim in res sem vesel, da se je odzvala mojemu povabilu," je o sodelovanju z balerino povedal Dejan, ki jo v enem od prizorov tudi zavrti.

Sven Martič

Videospot so posneli na idilični lokaciji v Goriških brdih, v dvorcu Gredič, z že uigrano ekipo Globus Videos. Poleg balerine in žirantke šova Slovenija ima talent Ane Klašnja pa v videospotu nastopa tudi Dejanov DOGAJA BAND in zapeljiva saksofonistka Nina Klinar. Pod melodijo in besedilo se torej tokrat podpisuje Alex Volasko, aranžma pa je delo Alena Klepčarja (DonAllen studio).

Sven Martič

December je zanj najlepši mesec

Dejan obožuje december. Navdušen je nad prazniki, najbolj pa se seveda veseli svojega rojstnega dne. "Praznujem že cel mesec, najprej sem rojstni dan pripravil za prijatelje, prejšnji teden sem praznoval z družino, v soboto pa me moji najbližji peljejo na izlet presenečenja. O slednjem vem samo to, da gremo na letalo. Ko se vrnemo v Slovenijo, pa nas z Dejan Dogaja Bandom čaka ogromno nastopov. To je zame najlepši možen zaključek leta. Novo leto bomo pričakali na Bledu, zato vabljeni vsi, ki si želite zabave in nepozabnega vstopa v novo leto," obljublja glasbenik.

Osebni arhiv Dejana Kranjca

Samostojna glasbena pot je bila njegova najboljša odločitev

Skoraj 10 let je bil Dejan glas in obraz slovenske skupine Poskočni muzikanti, njihove poti pa so se v začetku leta 2021 razšle, Dejan pa ob izidu svoje četrte samostojne skladbe ne skriva navdušenja. "Moja prva pesem Nenormalno lepo je poleti presegla milijon ogledov. Z mojim novim bandom res ogromno nastopamo, pripravljenih pa imamo tudi veliko novih pesmi. Enostavno se je vse izšlo, kot se je moralo," pove Dejan in zaključi: "Se vidimo na koncertih, do takrat pa si zavrtite našo najnovejšo Najlepša si, ko zaspiš."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.