4. 5. 2022, 16:25

Drama na Evroviziji: bo pokvarjen oder zasenčil nastop LPS?

David Lotrič Banović, RTV Slovenija

Težave z odrom povzročajo preglavice mnogim predstavnikom držav, ki bodo nastopili na največjem glasbenem festivalu. Se s tegobami soočajo tudi mladeniči iz Celja?

Za člane skupine LPS je že druga preizkušnja na velikem evrovizijskem odru, kjer so se oblekli v modne kose 60. let prejšnjega stoletja. Nastop se vrti okoli gromozanske diskokrogle, ki bo zasijala na sredini odra. Svetleča disko krogla spada med največje pripomočke, ki jih bodo nastopajoči letos uporabili na odru.

Težave z odrom

Evrovizijski oder, nad katerim je vladalo veliko navdušenjem, je bil sicer dokončan že nekaj dni pred prvimi vajami, torej pred 30. aprilom. Čeprav je sprva kazalo, da bo vse potekalo gladko, se je pred začetkom vaj preprosto pokvaril.

Kot poroča danska televizija je problem v glavnem elementu – veliki solarni konstrukciji iz kovine, ki bi se po načrtu morala obračati, a ne deluje tako, kot je bilo predvideno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Last Pizza Slice 🍕 (@lps_band)

Kljub težavam se italijanska radiotelevizija RAI izjemno trudi, da bi vse skupaj potekalo čim manj stresno ter da bi vsem tekmovalcem omogočili čim boljše pogoje. Sodeč po prvih in drugih vajah je videti, kot da se odru ne bi nič zgodilo … pa vendarle, nekatere države, ki so svoj nastop bazirale na grafiki, se bodo morale prilagoditi trenutni situaciji, saj bo kinetično sonce ostalo na mestu, pa čeprav zakriva grafiko zadaj, poroča Evrovizija.com. 

Mladeniči brez težav

Slovenci pa težav z odrom niso imeli. Tudi na drugi vaji se je vse skupaj vrtelo okoli dva metra visoke in 150 kilogramov težke disko krogle, okrog katere so zbrani vsi člani banda. Še posebej pa izstopa bobnar Gašper, ki je s svojimi bobni nad kroglo, v ospredju pa je pevec Filip. Utrinke z druge vaje si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.