J. Z. | 11. 10. 2022, 16:44

Vemo, kdo se bo skupini Joker Out po odhodu kitarista pridružil na odrih

Marko Delbello Ocepek

Kot strela z jasnega je prišla novica o odhodu enega od članov priljubljene skupine. Čeprav so v skupini skrivnostni o tem, ali bodo iskali novega, smo izvedeli, kdo bo vsaj na koncertih zamenjal Martina Jurkoviča.

Slovenska skupina, ki niza uspeh za uspehom, je iz petčlanske zasedbe, ki so jo sestavljali Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček in Martin Jurkovič, čez noč postala štiričlanska. V ponedeljek zvečer so namreč sporočili, da jih zapušča kitarist Martin Jurkovič.

"V Sloveniji smo se zasidrali kot skupina, ki bo tu ostala. Znašel sem se na osebnem razpotju, ali bom nadaljeval v glasbeni smeri ali pa šel za drugimi cilji, ki jih imam v življenju," je med drugim povedal v ganljivi objavi. Skupino je zapustil načrtovano in sporazumno, ker se zaradi uspeha skupine ne more več posvečati matematiki in programiranju, kar sta tudi njegovi strasti, saj zahteva bend popolno predanost glasbi. Razšli so se prijateljsko, vsaj zaenkrat bo še vpleten v delo skupine v ozadju

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joker Out (@joker_out_official)

Mi pa smo izvedeli, kdo ga bo v skupini zamenjal, ko bodo igrali na koncertih. Na četrtkovi otvoritvi nove ljubljanske restavracije Bamboo smo namreč opazili, da so Joker Out prišli v drugačni zasedbi. Kris Guštin je manjkal, ker je imel obveznosti, je bil pa z njimi Nace Jordan, član skupine Diamanti, hišnega benda oddaje V petek zvečer.

Ker je tudi on basist, smo pri njihovem predstavniku za stike z javnostjo preverili, ali je morda prav on novi član priljubljene skupine. Izvedeli smo, da vsaj za zdaj Joker Out nadaljujejo delo kot kvartet, se jim bo pa na odrih pridružil Nace, ki je v preteklosti že igral na koncertih Nine Pušlar. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.