Uredništvo | 16. 4. 2024, 10:20

Denis Avdić se je pojavil v videospotu priljubljene skupine (poglejte, v kakšni vlogi)

Žiga Živulovič jr./BOBO

Priljubljeni voditelj ne navdušuje samo pred radijskim mikrofonom, ampak tudi pred kamero. 

Fehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan'ga dej. Nova pesem napoveduje tudi izid novega istoimenskega albuma, ki ga bodo v svet poslali 8. maja. To pa še ni vse. 25. maja Fehtarji z razširjeno glasbeno zasedbo pripravljajo veliki open air spektakel pod gorami. V Alpski Areni, kot so jo poimenovali sami, se obeta koncert, poln presenečenj, svetlobnih in drugih efektov in največjih slovenskih uspešnic.

"25. maja se bo torej odvil že drugi Gojzar Tanc, ki je naš najpomembnejši projekt letos. Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora. In kot že samo ime pove, je ta koncert poseben že zaradi tega, ker morajo obiskovalci priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, da dobimo pristno hribovsko vzdušje. Letošnji bo še toliko bolj poseben, predvsem zaradi lokacije, ker se bo letošnji Gojzar Tanc odvil na čudoviti razgledni planoti nad Preddvorom. Ko prideš na lokacijo, ti res zaigra srce. Na desni strani vidiš Krvavec, pred tabo Storžič, na levo Triglav ... To je lokacija, ki te nabije s slovenskim ponosom, z romantiko in dobro energijo," nam o Gojzar Tancu zaupajo Fehtarji. 

Arhiv skupine Fehtarji

Ob tem še razkrijejo: "Drugi namen koncerta pa je izid našega novega albuma, ki je napovedan aprila. Na Gojzar Tancu bomo premierno v živo zaigrali in obiskovalcem pokazali nove komade z albuma. Upamo, da bodo poslušalcem pesmi všeč, da smo zaigrali na prave note, napisali prave stihe in naredili to, kar od nas pričakujejo. In še zadnja posebnost Gojzar Tanca - to bo res pravo doživetje. Pred alpskim spektaklom, ki ga pripravljamo, bo sledilo triurno ogrevanje in za zdaj lahko napovemo, da bodo na tem ogrevanju igrali tudi skupina Vzrock, preostale bomo pa seveda še razkrili. Po tem ogrevanju pa na oder prihajamo Fehtarji, ki bomo odigrali nekaj svojih pesmi - starih in novih - ter na drugi strani nekaj pesmi, ki se pojejo v hribih. To bo torej spektakel, na katerem ne bodo manjkali glasbeni gostje, svetlobni in drugi efekti, razširjena glasbena zasedba in seveda ponovno odpičen prihod na oder, ki bo tokrat še toliko bolj poseben."

Dončić in Stožice

Fehtarji so marca s harmoniko na rami odleteli v Dallas, kjer so predvsem raziskovali znamenitosti Amerike, se družili, degustirali njihovo tipično hrano in pripravljali material za prihajajoče projekte. Kot vrhunec potovanja pa si bodo brez dvoma vsi zapomnili košarkarsko tekmo, na katero so šli navijat za našega asa Luko Dončića. Luka je po tekmi vsem podaril podpisane drese, se z njimi podružil in fotografiral.

Fehtarji in Luka Dončić v Dallasu

Fehtarji in Luka Dončić v Dallasu

Žan Zajc

"Zelo smo počaščeni, da našo glasbo posluša tudi en in edini Luka Dončić, in res smo mu hvaležni, da nas je na tekmi v Dallasu tako lepo sprejel. Luka, res si car," povedo Fehtarji, ki so napovedali, da si bodo parket s slovenskimi košarkaškimi reprezentanti delili junija v Stožicah. "Oni bodo sicer igrali med tekmo, mi pa med odmorom," so zapisali na svojih družbenih omrežjih. "Fehtarji smo se zgodili spontano in vse, kar se nam trenutno dogaja, je bilo nenačrtovano, zato v vsem tem še toliko bolj uživamo," še povedo.

Ustvarili smo izdelek, na katerega smo zelo ponosni

"Na novem albumu bo kar 12 pesmi. Schatzi že poznate, vse druge so nove," povedo. Morda malo preseneča dejstvo, da bodo na albumu samo tri priredbe, vse preostale pesmi pa bodo avtorske. Fehtarja Samo in Blaž, Matjaž Vlašič, Alen Klepčar in preostala ekipa se podpisujejo pod nove pesmi, ki jih bodo poslušalci prvič lahko slišali na njihovem novem albumu.

"Zadnjih nekaj mesecev smo Fehtarji pilili album, iskali prave 'sounde' in stihe, snemali instrumente, vokale ... In mislimo, da smo dobili kakovosten izdelek, na katerega bomo lahko vsi ponosni. Alpske poskočne polke - podeželski rock'n'roll, dva valčka in balada, ki opeva lepo Gorenjsko. Na tem CD-ju pa bo prvič tudi nekaj ne tako tipičnega za nas - ne bo valček, niti ne bo polka. Na albumu bosta tudi dva dueta, eden bo posnet s Sašo Lešnjek, drugega pa je z nami posnela ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih pevk, več pa naj za zdaj ostane skrivnost. Veseli smo, da je naša glasba našla svoje občinstvo in da se naši oboževalci v takšnem številu vračajo na naše nastope. To je za nas največja potrditev," dodajo Fehtarji.

V novem videospotu tudi Denis Avdić

Nov videospot za pesem Zan'ga dej, ki je njihova prva avtorska pesem, je sicer nastal ob šanku, vendar si želijo ob tem poudariti odgovorno pitje alkohola, zato se videospot zaključi s prizorom taksista, ki Fehtarje pride iskat v gostilno. V videospotu se pojavita tudi pripravnica Denis Avdić Showa Lara Tošić in Denis Avdić, voditelj najbolj poslušanega jutranjega radijskega programa v Sloveniji.

"Želeli smo si, da bi to vlogo odigral znan Slovenec, in ker v našem spotu nastopa tudi pripravnica Lara, je bila ideja z Denisom idealen scenarij. Denis se je zelo hitro odzval našemu povabilu in še enkrat bi se mu radi zahvalili, da je prišel in z nami posnel delček videospota. Na setu smo uživali, Denis pa nam je povedal tudi nekaj zgodb še iz časov, ko je delal kot policist. Celotno snemanje je bilo zabavno, energija je bila res dobra in lahko bi rekli, da smo posneli kar navihan videospot. Več pa si poglejte sami," še zaključijo.

Denis Avdić kot taksist v videospotu skupine Fehtarji.

Denis Avdić kot taksist v videospotu skupine Fehtarji.

Arhiv skupine Fehtarji

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave