16. 5. 2022, 13:10

Hamo & Tribute 2 Love: nedelja v znamenju 'lubezni'!

Nadica Petrova

Hamo & Tribute 2 Love ta konec tedna, v nedeljo, 22. maja, koncertirajo v Križankah. Na 'Koncertu za lubezen' bodo Hamo, Buco, Peter, Duki in Hipi predstavili tudi svoje nove lubezenske zgodbe, ki bodo na ta dan izšle na vinilu z naslovom '22'.

Končno je tu maj. Mesec, ko se imamo radi še bolj, in mesec, ki nam prinaša prve koncerte na prostem. Mesec ljubezni v 'letu lubezni', kot so leto 2022 poimenovali Hamo & Tribute 2 Love. Za kolektiv lubezni se je 2022 začelo že lani, s prvo novo skladbo 'Vse lepo za vse'. Drugo, 'Zato ker je mraz', so svetu predstavili februarja letos, tretjo, 'Sončen dan', pa pred kratkim. Tri od skupno desetih novih pesmi, ki prihajajo z albumom '22'. Ker pa nas lubezen združuje in ker jo je potrebno deliti, so se Hamo & Tribute 2 Love odločili, da bodo prihajajoč album delili še pred njegovim uradnim izidom – vsaka vstopnica za njihov koncert v Križankah vsebuje QR kodo, ki odklepa t. i. 'gudibag', v katerem so za tiste, ki vstopnico že imajo, na voljo prav vse nove skladbe – in nekatere od njih bodo svojo krstno izvedbo v živo doživele prav na odru Križank.
 
Hamo & Tribute 2 Love se svojega (prvega) koncerta v Križankah že zelo veselijo in komaj čakajo, da stopijo pred vas na oder poletnega gledališča. Band, ki z vsakim koncertom pokaže in dokaže, da so v živo prepričljivi, močni in karizmatični, ter ambient, ki je že sam po sebi poseben in edinstven pri nas, obljubljata dober, zelo dober koncert, na katerem boste lahko slišali tiste največje, tiste posebne in tiste nove. V prvem planu bosta glasba in lubezen.  


Hamo & Tribute 2 Love @ Križanke; 22.5.2022. Predskupina: Masharik
 

Hamo & Tribute 2 Love so zaprisežen live band, ki mnogo svojega edinstvenega zvoka ponudi skozi improvizacijo. Svojo glasbeno in lubezensko zgodbo so pričeli pred več kot desetimi leti.

Prve skladbe z večinoma angleškimi teksti so kmalu zamenjala slovenska besedila in band je začel nizati prve uspešnice: 'Rožice', 'Dejva bit čist bliz', 'Gospa Magister', 'Greva še mal dlje' in druge so sramežljivo in počasi lezle v naša ušesa. Prvo večjo prelomnico je prinesel tretji album '3P' s skladbami 'Dolgo nisva pila', 'Zabluzu', 'Vreme za lubezen', 'Telo' in z njimi prvi razprodan koncert v Kinu Šiška. Kdor ni bil tam, si je tega nedvomno želel, saj so pohvale kritikov album (in koncert) izpostavile kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov, kar se je čutilo tudi na kasnejših koncertih in v srcih njihovih obiskovalcev in oboževalcev, njihovo različico blues rocka pa je ponesel v prve vrste slovenske rock glasbe.

Hamo & Tribute 2 Love so tako postali stalnica slovenskih odrov. Pred tremi leti so postregli z novim odmerkom lubezni v obliki albuma '4K' ('Pomlad', 'Prva vrsta', 'Srce ne more več', 'Kje gori'), ki je lani dobil tudi svojo izštekano, skoraj v živo posneto različico 'Iz4Kani skorlajv', band pa je, čudnim časom navkljub, redno in veliko koncertiral (takrat, ko je lahko). In medtem, ko so Hamo & Tribute 2 Love predstavljali '4K' in 'Iz4Kani skorlajv' na koncertih po Sloveniji, so čisto po tiho snemali in posneli nov album '22', njihov peti studijski album, ki bo na vinilu izšel 22. 5. 2022, na dan njihovega prvega koncerta v Križankah.

Vstopnice za Križanke, 22. 5. 2022 (prestavljeno iz Kino Šiška, 22. 2. 2022)

Že kupljene vstopnice za Kino Šiška veljajo za Križanke. Če imate res dober izgovor, da ne utegnete na koncert 22. 5. v Križanke, lahko vstopnico za Kino Šiška vrnete na mesto nakupa, kjer vam bodo povrnili njeno vrednost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.