A. B. | 22. 3. 2023, 09:01 | Vir: Elle

Priljubljeni Žan Hauptman nič več ne skriva, da pripravlja nekaj prav posebnega (to se bo zgodilo prvič)

Aleksandra Saša Prelesnik

"Glasba je ves čas z mano. Je zavetje in terapija," pravi mladi glasbenik.

Žan Hauptman je čedalje bolj prepoznano ime na domači glasbeni sceni. Mlademu pevcu smo prvič prisluhnili na lanski Emi, kjer se je predstavil s pesmijo Sledim. Nedavno se je zavihtel na vrh lestvice najbolj poslušanih pesmi na Valu 202.

Že po prvih slišanih akordih njegove glasbe nam je hitro jasno, da bo na naših seznamih predvajanja zagotovo postal stalnica. Tudi njegovi koncerti so vedno bolj iskani, posledično tudi vse bolj obiskani. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Premierno bo kmalu predstavil svoj album 

Mlademu diplomiranemu pevcu in pianistu, čigar glasba je preplet džeza, alternativnega R&B, soula, funka in popa, boste lahko v živo prisluhnili že  21. 4. 2023 ob 20.30, in sicer v SiTi Teatru v Ljubljani. Na omenjenem dogodku bo premierno predstavil svoj novi album, ki bo v slovenskem jeziku. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žan Hauptman (@hauptman.zan)

Pri drugem albumu je sodeloval z nadarjenim producentom Erikom Asatrianom.
 

Po tem, ko je januarja 2021 izdal svoj prvi album z naslovom Finished, not perfect, zanj omenjeni album predstavlja novo ustvarjalno poglavje. Med drugim se je z njim predstavil tudi na showcase festivalu ESNS (Gröningen).

Konec lanskega leta smo dobili prvi vpogled vanj, in sicer s pesmijo Če bi vedel, obenem pa je luč sveta nedavno ugledal tudi duet z mlado pevko Izo Leskovšek, Bliže.

Intervju s Hauptmanom si lahko preberete tudi v aktualni številki revije ELLE, ki je že na prodajnih policah. Z njim smo med drugim govorili o procesu snemanja novih pesmih, njegovem nastopu na zadnjih Elle Style Awards in ranljivosti v glasbi.

Za pokušino prilagamo izsek iz intervjuja za Metropolitan.si 

Kako nastane pesem 'po Hauptmanovo'? Njegova prva pesem, ki ji je lahko prisluhnila širša javnost, je bila Send me flying. Pred to pesmijo ni napisal še nobene, "vsaj ne take, ki bila vredna tega, da ji lahko prisluhnejo drugi," nam je povedal. "Ko začnem pisati pesem, začnem z besedilom. Pišem ga ponoči, ko ne morem spati in me kaj muči. Verze ali kot neko obliko romana, si zapisujem v beležko na telefonu. Ko se usedem za klavir, skušam besedilu in občutkom, ki jih želim posredovati, dodati akorde in jo uglasbiti," a vedno ve, kaj si želi in pričakuje od končne verzije. 

Marko Alpner

"Zelo sem povezan z glasbo. Spomnim se s konca osnovne šole, da sem, kadarkoli, ko sem prišel slabe volje domov, sedel za klavir. Glasba je ves čas z mano. Je zavetje in terapija," nam je zaupal v nedavnem intervjuju za Metropolitan.si. Več o njegovi ljubezni do glasbe si lahko preberete na spodnji povezavi. 

Vstopnice za večer, ki bo prava poslastica kakovostne glasbe tudi za najbolj zahtevna ušesa, najdete TUKAJ.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.